Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Από την πανήγυρη των Μυροφόρων

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και συμμετοχή πιστών (σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα) εορτάστηκε την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 η μνήμη των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών και Νικοδήμου, Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Δήμου Αγ. Αναργύρων.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, με την συμμετοχή Ιερέων από την Ιερά Μητροπολη Ιλίου και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αγαθάγγελο Κόκλα.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός, άνευ περιφοράς της Ιεράς Εικόνος. Κατόπιν ακολούθησε η Ιερά Παράκληση στους Αγίους, την οποία έψαλλε η γυναικεία χορωδία του Ιερού Ναού.

Ευχόμαστε η χάρις των Αγίων να μας σκέπει και να μας αξιώσει να εορτάσουμε του χρόνου απαλλαγμένοι από την παρούσα πανδημία.

Χριστός Ανέστη!

Εκ του Ιερού Ναού