Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Πρώτης σύναξη εθελοντικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου

Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη σύναξη εθελοντικής διακονίας ογκολογικών ασθενών 2019-20, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 4:30 μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Ίλιον.

Μετά τον αγιασμό για την έναρξη της νέας περιόδου στο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών, έλαβε το λόγο η προσκεκλημένη ομιλήτρια, η Ερίτιμος κυρία ΛΙΟΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, ιατρός Νεφρολόγος, Επιμελήτρια Β' της Νεφρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, και μίλησε για την: «Χρόνια Νεφρική Νόσο: εξωνεφρική κάθαρση».

Στο επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα της η ομιλήτρια αναφέρθηκε στα 5 στάδια της νεφρικής νόσου. Επεσήμανε, ότι η απουσία πρόληψης και ενημέρωσης έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών, που πάσχουν από χρόνια νεφρική νόσο να καταφθάνουν στον γιατρό, όταν πλέον βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της νόσου. Εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, διότι οι θεραπευτικές πλέον προσεγγίσεις περιορίζονται κυρίως στην μεταμόσχευση νεφρού και την εξωνεφρική κάθαρση με τις επιπλοκές της. Αναφέρθηκε ακόμη και στα είδη εξωνεφρικής κάθαρσης, στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Μετέφερε στους ακροατές πολλές εμπειρίες από την μακρόχρονη επαγγελματική της εμπειρία, στον ιατρικό νεφρολογικό τομέα. 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 85 εθελοντές και η συζήτηση, που ακολούθησε είχε αυξανόμενο ενδιαφέρον. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του σεμιναρίου: π. Γαβριήλ Ασπρολούπος και π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος επέδωσαν τα διπλώματα της περσυνής χρονιάς και ανέπτυξαν τις προοπτικές του σεμιναρίου για το τρέχον έτος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως