Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Πληροφορίες για το ναό
 

Διεύθυνση/θέση:

Αριστείδου 9
13122 Ίλιον


Ιστορικό:

Το ιστορικό ξεκινάει από το έτος 1960, με τη δωρεά οικοπέδου από την Αικατερίνη Λιόση. Τότε και προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν τη δυνατότητα να εκκλησιάζονται, κατασκευάστηκε με τσιμεντόλιθους το πρώτο εκκλησάκι.

Ο ιερός ναός θεμελιώθηκε την Γ' Κυριακή των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως) του έτους 1971, από τον τότε Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ.κ. Νικόδημον Γκατζιρούλη. Από τότε άρχισε και η ανοικοδόμηση με θυσίες και κόπους των κληρικών και των κατοίκων της περιοχής.

Κατά το έτος 1972 μεταφέρθηκε στο ναό και τεμάχιο λειψάνου της χείρας της Αγίας Αικατερίνης, από την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Θεοβαδίστου όρους Σινά.

Το έτος 1979-80 έγιναν τα θυρανοίξια του επάνω ναού από τον τότε Μητροπολίτη Αττικής κύρο Δωρόθεο. Ο ναός εγκαινιάστηκε την 08/06/1997 από τον Μητροπολίτη Αττικής κ.κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη.

Εντός του ιερού ναού φυλάσσονται τεμάχιο λειψάνου χείρας της Αγίας Αικατερίνης, καθώς και 2 φορητές εικόνες του Μεγάλου Αρχιερέως και του Ιωάννη Προδρόμου, χρονολογίας 19ου αιώνος (1850-1860), αγνώστου αγιογράφου. Επίσης ο ναός φέρει και εικόνα σε τέμπλο της Αγίας Τριάδος,  μοναδική ως προς την αναπαράστασή της, των αρχών του 19 αιώνος, επίσης.

Στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ναού, που βρίσκεται κάτω από το ναό, υπάρχει παρεκλήσσιο του Αγίου Νεκταρίου.

Ο ναός πανηγυρίζει στις 25 Νοεμβρίου, επί την εορτή της Αγίας Αικατερίνης,  στις 9 Νοεμβρίου επί την εορτή του Αγίου Νεκταρίου και στις 3 Σεπτεμβρίου επί της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Στον ιερό ναό διετέλεσαν εφημέριοι οι κάτωθι ιερείς:
+ π. Γεώργιος Λιτσαρδάκης,
   π. Διονύσιος Δημητρόπουλος,
   π. Ανδρέας Μέγγος

 

Εφημέριοι:

Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ασπρολούπος (προϊστάμενος)
Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος (πρόεδρος φιλοπτώχου)

 

Ιερές Πανηγύρεις:

3 Σεπτεμβρίου, Ανακομιδή λειψάνων Αγίου Νεκταρίου
9 Νοεμβρίου, Αγίου Νεκταρίου
25 Νοεμβρίου, Αγίας Αικατερίνης

 

Τηλέφωνο:

210 26 34 188

 

Τηλεομοιότυπο (Fax):

210 26 34 188

Φωτογραφίες Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Ιλίου
https://photos.app.goo.gl/yyKGXyrqAQzbTNtr5

Φωτογραφίες Πνευματικού Κέντρου Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Ιλίου
https://photos.app.goo.gl/GJ8umqjWSA5Bq4nGA

 


Τελευταία Νέα

Ολοκλήρωση εργασιών 1ου εκπαιδευτικού σεμιναρίου διακονίας ασθενών

Με την προβλεπόμενη επιτυχία και τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Σεμιναρίου Εθελοντικής Διακονίας Ογκολογικών Ασθενών, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, στον Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου.

1ο εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών

Με την προϋπόθεση της τήρησης των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό (μάσκα, αντισηπτικά και αποστάσεις), σας προσκαλούμε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 6 μ.μ. – 8 μ.μ. στο 1ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών.

5ο Eκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών (Μάρτιος 2020)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, σας προσκαλεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020  και ώρα  6 μ.μ.–8 μ.μ. στο 5ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών.

Αποτελέσματα 4ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών 2019-2020

Το 4ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020.

4ο εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6 μ.μ. – 8 μ.μ. στο 4ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών.

Αποτελέσματα 3ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών 2019-2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το 3ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών της περιόδου 2019-2020, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.

3ο εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών (Iαν. 2020)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ευχόμενος να είναι καλή, ευλογημένη και γεμάτη από πνευματική καρποφορία η νέα χρονιά 2020, σας προσκαλεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020  και ώρα  6 μ.μ. - 8 μ.μ. στο 3ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών.

2ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών

Ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, σας προσκαλεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα  6 μ.μ. – 8 μ.μ. στο 2ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών.

Πρώτης σύναξη εθελοντικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου

Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη σύναξη εθελοντικής διακονίας ογκολογικών ασθενών 2019-20, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 4:30 μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Ίλιον.

Η πανήγυρις της Αγίας Αικατερίνης

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Θεία Λειτουργία κατά την εορτή της Αγίας Αικατερίνης, στον Ναό της Αγίας στο Ίλιον.

Πανήγυρις Αγ. Αικατερίνης Ιλίου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στην ιερά πανήγυρη του Ιερού Ναού, η οποία θα τελεσθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2019 κατά το παρακάτω πρόγραμμα:

Έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας

Έναρξη νέας περιόδου 2019-2020 στο εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών (Νοέμβριος 2019).

Μνημόσυνο Αρχιμ. Θεοδοσίου Μανώλη

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπητού σε όλους μακαριστού Αρχιμανδρίτη Θεοδοσίου Μανώλη, στον Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου.

Αρχιερατικό μνημόσυνο Αρχιμ. Θεοδοσίου Μανώλη

Ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο του Αρχιμ. Θεοδοσίου Μανώλη, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου θα τελεστεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 κατά τη διάρκεια της Θεία Λειτουργίας, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών Ιουλίου 2019

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, σας προσκαλεί στη λήξη του σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών για το έτος 2018-19.

Συμπεράσματα σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών Απριλίου 2019

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα  6 μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Ίλιον, το σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών.

Αποτελέσματα σεμιναρίου διακονίας ασθενών 31/3/2019

Στη γεμάτη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. – 8 μ.μ. το σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών.

Το Σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών για τον Απρίλιο 2019

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, για μια ακόμη φορά, σας προσκαλεί στο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών, που θα λάβει χώρα, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. – 8 μ.μ. στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου.

Σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών Μαρτίου 2019

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, σας προσκαλεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα  6 μ.μ.-8 μ.μ., στο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών, με προσκεκλημένους ομιλητές:

Αποτελέσματα σεμιναρίου για τον γυναικολογικό καρκίνο

Με επιτυχία και αυξημένη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 και τις ώρες  6 μ.μ.–8 μ.μ. το Σεμινάριο Εθελοντικής Διακονίας Νοσηλευομένων Ασθενών, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Ίλιον.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών Φεβρουαρίου 2019

Η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως σας προσκαλεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ.–8 μ.μ. στο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) κ. Περικλή Παναγόπουλο.

Ομιλία για τους εγκεφαλικούς όγκους στο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών

Μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση σημείωσε το σεμινάριο με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, στις 27/01/2019.

Επανέναρξη σεμιναρίων εθελοντική διακονίας ασθενών

Συνεχίζονται με την καινούργια χρονιά 2019, τα μηνιαία εκπαιδευτικά σεμινάρια εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών, τα οποία πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Η πανήγυρις της Αγ. Αικατερίνης Ιλίου

Στον πανηγυρίζοντα Iερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Ιλίου χοροστάτησε στον Εσπερινό και τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του σεμιναρίου διακονίας ασθενών

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη των εθελοντών του σεμιναρίου φροντίδας ογκολογικών ασθενών, στις 21 Οκτωβρίου 2018.

Ομιλία στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντικής διακονίας ασθενών

Όπως υποσχέθηκαν στους εθελοντές του προγράμματος φροντίδας ογκολογικών ασθενών, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, όσο και ο Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπος, κατά τη διάρκεια του 40-ημερου μνημοσύνου του Αρχιμ. Θεοδοσίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στα πλαίσια του προγράμματος, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου.

Αιωνία η μνήμη αυτού

Σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης τελέστηκε το 40-ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Θεοδοσίου Μανόλη, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στον Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου.

40-ήμερο μνημόσυνο Αρχιμ. Θεοδοσίου Μανόλη

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αδοκήτως κοιμηθέντος Αρχιμανδρίτου Θεοδοσίου Μανόλη θα τελεστεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγ. Αικατερίνης Ιλίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

Ολοκληρώθηκε κι εφέτος το επιτυχημένο σεμινάριο διακονίας ασθενών

Στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/6/2018 η τελετή λήξης του 3ου επιμορφωτικού σεμιναρίου του Γ’ εκπαιδευτικού κύκλου (2017/18) με θέμα: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ».

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ογκολογικής φροντίδας

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το σεμινάριο στο πρόγραμμα της Ογκολογικής φροντίδας την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Ίλιον.

Ανακοίνωση έβδομου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Το έβδομο μάθημα του Γ' εκπαιδευτικού κύκλου του σεμιναρίου με γενικό τίτλο «Εθελοντική διακονία ογκολογικών ασθενών» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 18:00.

Ακολουθία του Νυμφίου στην Αγ. Αικατερίνη

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε  η Α' Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Αθηναγόρα.

Αποτελέσματα 5ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Ίλιον, στις 18 Μαρτίου 2018, το 5ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του Γ’ Εκπαιδευτικού κύκλου (2017-2018) με θέμα: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ».

Πρόσκληση 5ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Το πέμπτο μάθημα του Γ' εκπαιδευτικού κύκλου του σεμιναρίου με γενικό τίτλο «Εθελοντική διακονία ογκολογικών ασθενών» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 17:30.

Αποτελέσματα 4ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 το 4ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του Γ’ Εκπαιδευτικού κύκλου (2017-2018) με θέμα: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ».

Ανακοίνωση τέταρτου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Το τέταρτο μάθημα του Γ' εκπαιδευτικού κύκλου του σεμιναρίου με γενικό τίτλο «Εθελοντική διακονία ογκολογικών ασθενών» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στις 17:30.

Από την τρίτη συνάντηση της Σχολής Γονέων

Πραγματοποίησε, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, την τρίτη της συνάντηση, η παρέα της Σχολής Γονέων της Mητρόπολής μας, στον φιλόξενο ναό της Αγ. Αικατερίνης Ιλίου.

Αποτελέσματα 3ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 το 3ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του Γ’ Εκπαιδευτικού κύκλου (2017-2018) με θέμα: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ»

Συνάντηση σχολής γονέων Μητροπόλεως

Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, συνεχίζει και με το νέο έτος τις δραστηριότητές της.

Ανακοίνωση επόμενου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Στις 21 Ιανουαρίου 2018, στις 17:30, στο πνευματικό κέντρου του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο μάθημα του 3ου εκπαιδευτικού κύκλου του σεμιναρίου με τίτλο «Εθελοντική διακονία ογκολογικών ασθενών» και ειδικό θέμα «Ψυχοεκπαίδευση στη χρόνια ασθένεια. Από τη θεωρία στην πράξη».

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα!

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου δεκάδες παιδιά από τις κατηχητικές συνάξεις πολλών ενοριών της Μητροπόλεως, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας χρονιάς.

Ολοκληρώθηκε το 2ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 από 17.30-20.30, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Ίλιον το 2ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του Γ’ Εκπαιδευτικού κύκλου (2017-2018) με θέμα: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ».

Πανηγύρισε η ενορία Αγ. Αικατερίνης Ιλίου

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Mεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, στην Μητρόπολη Ιλίου στον ενοριακό ναό επ’ ονόματι της Αγίας, στο Ίλιον.

Πρόσκληση σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Το επόμενο μάθημα του 3ου εκπαιδευτικού κύκλου του προγράμματος «Εθελοντική διακονία ογκολογικών ασθενών» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στις 17:30, στον Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου.

Ανακοίνωση έναρξης σεμιναρίου διακονίας ασθενών

Μετά την επιτυχημένη έναρξη του Γ' κύκλου σεμιναρίων εθελοντικής διακονίας ογκολογικών ασθενών, ανακοινώνεται η έναρξη των τακτικών συναντήσεων του κύκλου.

Α' σύναξη στελεχών νεότητας Μητροπόλεως Ιλίου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Α' Σύναξη κατηχητών/κατηχητριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, με την παρουσία περισσοτέρων από 150 στελεχών νεότητας.

Έναρξη Γ' κύκλου σεμιναρίων εθελοντικής διακονίας

Ξεκίνησε ο Γ’ κύκλος (2017-2018) του Εκπαιδευτικού προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου με θέμα «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ».

Έναρξη σεμιναρίου διακονίας ογκ. ασθενών

Ξεκινά για τρίτη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου για την εθελοντική διακονία σε ογκολογικούς ασθενείς.

Αποτελέσματα 7ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στις 6.00 μ.μ. το 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, του Β’ Εκπαιδευτικού κύκλου του προγράμματος της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών» με ειδική θεματική ενότητα «Ψυχοκοινωνικές Προσεγγίσεις στην φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς».

Αποτελέσματα 6ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 6.00 μ.μ. το 6ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, του Β’ Εκπαιδευτικού κύκλου του προγράμματος της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών» με ειδική θεματική ενότητα «Ψυχοκοινωνικές Προσεγγίσεις στην φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς».

Αποτελέσματα 5ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στις 5.30 μ.μ. το πέμπτο επιμορφωτικό Σεμινάριο, του Β’ Εκπαιδευτικού κύκλου του προγράμματος  της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών» με ειδική θεματική ενότητα «Ψυχοκοινωνικές Προσεγγίσεις στην φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς».

Αποτελέσματα 4ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 5.30 μ.μ. το τέταρτο επιμορφωτικό Σεμινάριο, του Β’ Εκπαιδευτικού κύκλου του προγράμματος  της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών» με ειδική θεματική ενότητα «Ψυχοκοινωνικές Προσεγγίσεις στην φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς».

Κοπή πίτας στελεχών νεότητας της Μητροπόλεως

Με την είσοδο του νέου έτους 2017, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας προσκάλεσε τις κατηχήτριες, τους κατηχητές και τα στελέχη του Νεανικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως στην καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη κοπή Βασιλόπιτας.

Αποτελέσματα 3ου μαθήματος εθελοντικής διακονίας ασθενών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, στις 5.30 μ.μ. το τρίτο εκπαιδευτικό μάθημα του δεύτερου κύκλου του Εκπαιδευτικού προγράμματος της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών» με ειδική θεματική ενότητα «Ψυχοκοινωνικές Προσεγγίσεις στην φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς».

Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Στον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία της πανηγύρεως της Αγίας Αικατερίνης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων β' σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στις 5.30 μ.μ.

Αποτελέσματα πρώτου σεμιναρίου διακονίας ασθενών για το έτος 2016-2017

Πραγματοποιήθηκε την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, στις 5.30 μ.μ. ο δεύτερος κύκλος του Εκπαιδευτικού προγράμματος της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών» με θεματική ενότητα «Ψυχοκοινωνικές Προσεγγίσεις στην φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς».

Αρχίζει ο β' κύκλος των επιτυχημένων σεμιναρίων εθελοντικής διακονίας ασθενών

«Ψυχοκοινωνικές Προσεγγίσεις στην φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς» είναι η θεματική ενότητα του Β’ κύκλου (2016-2017) του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με κύριο τίτλο «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ».

Ολοκληρώθηκε το 1ο σεμινάριο εθελοντών διακονίας ασθενών

Έκλεισε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του Εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου.

Αποτελέσματα 7ου εκπαιδευτικού σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών ασθενών», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Διάλογος του Σεβ. με νέους και νέες για τους πενθούντες και το θάνατο

Γόνιμος διάλογος για τις «Θεολογικές προϋποθέσεις της Ποιμαντικής των πενθούντων» με οδηγό την Αγία Γραφή και την Πατερική Παράδοση.

Αποτελέσματα 6ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου διακονίας ασθενών

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών ασθενών», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Φωτογραφίες από την πρωτοχρονιάτικη γιορτή των κατηχ. συνάξεων της Αγ. Αικατερίνης

Πλήθος παιδιών και γονέων γέμισαν την αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Συμπεράσματα 5ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης στο Ίλιον, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 14 Φεβρουαρίου 2016, το 5ο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, με θέμα «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών ασθενών».

Αποτελέσματα 4ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Kυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, το 4ο Σεμινάριο του Νέου Ετήσιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών ασθενών».

4ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών

Πρόγραμμα του 4ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ογκολογικών ασθενών:

Αποτελέσματα 3ου σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών

Mε ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη στις 13 Δεκεμβρίου 2015 το τρίτο σεμινάριο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με θέμα «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών».

3ο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και στο δίωρο μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα θα διεξαχθεί το τρίτο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών.

Πανήγυρις Αγ. Αικατερίνης και χειροτονία διακόνου (+βίντεο)

Η λαμπρή ετήσια πανήγυρη του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου περιελάμβανε εφέτος χειροτονία διακόνου.

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Σεμινάριο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, με θέμα «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Πανήγυρις Αγ. Αικατερίνης

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στην Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Ναού, η οποία θα τελεστείσ τις 24 και 25 Νοεμβρίου 2015, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο του ετήσιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Έναρξη προγράμματος εθελοντικής διακονίας ασθενών

Η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου καταρτίζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διακονία ογκολογικών ασθενών από εθελοντές.

Πανήγυρις και λιτανεία Αγ. Νεκταρίου στην Αγ. Αικατερίνη Ιλίου

Με τη συμμετοχή πολλών ενοριτών και προσκυνητών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

Πανήγυρις Αγ. Νεκταρίου στην Αγ. Αικατερίνη Ιλίου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στην Ιερά Πανήγυρη του Ι. Παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου.

Συνάντηση του Μητροπολίτη Ιλίου με σχολικούς συμβούλους

Μια όμορφη παρέα φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου 2015 στο ναό της Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα στελέχη νεότητας

Στο εορταστικό κλίμα των κοσμοχαρμόσυνων εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας των στελεχών του νεανικού έργου και των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Θεία Λειτουργία στην Αγ. Αικατερίνη Ιλίου

Λαμπρή Θεία Λειτουργία τελέστηκε κατά την εορτή της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον ομώνυμο ναό του Ιλίου.

Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Η Σχολή της Μητροπόλεώς μας έδωσε άλλη μία συναυλία με ιδιαίτερη επιτυχία.

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από τη Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητροπόλεως

Πασχαλινή συναυλία από τους μαθητές και τους διδάσκοντες στη Σχολή της Μητροπόλεως.

Κοπή βασιλόπιτας για τα στελέχη του κατηχητικού έργου

Άλλη μία από τις τακτικές συναντήσεις των στελεχών των κατηχητικών συνάξεων και του νεανικού έργου έγινε στις 12 Ιανουαρίου 2014, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Επίσκεψη στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνος

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 η ενορία μας επισκέφθηκε τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνος.

Εορτασμοί στην Αγία Αικατερίνη Ιλίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν οι εορτασμοί στην Αγία Αικατερίνη Ιλίου.

Κήρυγμα Μητροπολίτη Κορίνθου στη Θεία Λειτουργία της Αγίας Αικατερίνης

Στη Θεία Λειτουργία της Αγίας Αικατερίνης, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ιλίου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου εκφώνησε το κήρυγμα που επισυνάπτουμε.

Κήρυγμα Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Εσπερινό της Αγίας Αικατερίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος έκανε ένα σπουδαίο κήρυγμα κατά τη διάρκεια του Εσπερινού του πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, όπου προεξήρχε της ακολουθίας.

Φωτογραφίες