Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Παναγία Γρηγορούσα και οι εορτασμοί

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγυρίστηκε το Γενέσιο της Θεοτόκου στον εορτάζοντα Ναό της Γρηγορούσας στο Ζεφύρι, στις 8/9/2019.

Στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχαν εκατοντάδες πιστών, ενώ λίγο πριν την αρτοκλασία τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Τίτος Χρήστου, ο όποιος, στο σύντομο λόγο του προς το εκκλησίασμα, τόνισε την σπουδαιότητα της εορτής. Κλείνοντας ευχήθηκε «να γονατίσουμε και να προσευχηθούμε μπροστά στην εικόνα Της, ώστε να μας αξιώσει να δούμε Θεού πρόσωπο».

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, ο οποίος στο κήρυγμά του είπε ότι «Ο Ιωακείμ και η Άννα δέχθηκαν ένα μεγάλο, υπερφυσικό δώρο από τον Θεό. Έφεραν στον κόσμο την κόρη, την Κυρία των ουρανών και των Αγγέλων». Σχολιάζοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα, είπε πως «Ο άνθρωπος που ακούει και ακολουθεί τον νόμο του Θεού θα είναι μακάριος», ενώ επεσήμανε ότι «Η Παναγία γεννάται κάθε μέρα, ξανά και ξανά». Ο κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντες ιερείς, τους ιεροψάλτες και συνεχάρη όλους για την όμορφη πανήγυρη, ευχόμενος «Η γέννα της Παναγίας μας, να γεννά πάντα τον Χριστό και την πίστη μας».

Ανήμερα το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί με την λιτάνευση της εικόνας, προεστώτος του ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Αγαθαγγέλου Κόκλα.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, π. Άγγελος Κανέλλος, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην πανήγυρη και όσους βοήθησαν στην διοργάνωσή της.

Φωτογραφίες: Μάρκος Παπαγεωργίου – Δημήτρης Μανώλαρος
Ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου