Παναγίας Γοργοεπηκόου Ζεφυρίου (Γρηγορούσα)

Πληροφορίες για το ναό
 

Διεύθυνση/θέση:

Παναγίας Γρηγορούσης και Μιαούλη
13451 Ζεφύρι

Εφημέριοι:

Σταυροφόρος Οικονόμος, Άγγελος Κανέλος (προϊστάμενος)
Πρωτοπρεσβύτερος, Θεοφάνης Θεοφάνους (πρόεδρος φιλοπτώχου)

Ιερές Πανηγύρεις:

8 Σεπτεμβρίου, Γενέσιον της Θεοτόκου
27 Αυγούστου, Αγίου Φανουρίου

Τηλέφωνο:

210 23 10 668

Τηλεομοιότυπο (Fax):

210 23 10 698

Javascript is required to view this map.

Τελευταία Νέα

Επιτυχημένη αιμοδοσία των ενοριών του Ζεφυρίου

Την Κυριακή 24/11/2019 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο του Ι.Ν.

Εθελοντική αιμοδοσία των ναών του Ζεφυρίου

Οι Ιεροί Ναοί Παναγίας Γρηγορούσης και Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, από 10 π.μ. ως 1 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού, που βρίσκεται έναντι του Ναού, στην οδό Τσακάλωφ.

Κατηχητικές συνάξεις και Ιερά Παράκληση στην Παναγία Γρηγορούσα

Ξεκινούν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 οι κατηχητικές συνάξεις του Ι.Ν. Παναγίας Γοργοεπηκόου (Γρηγορούσας) Ζεφυρίου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

Θ. Λειτουργία Αγ. Ιακώβου Αδελφοθέου στην Παναγία Γρηγορούσα

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Γοργοεπηκόου (Γρηγορούσας) Ζεφυρίου, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, λειτουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιωαννικίου Γιαννόπουλου και των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Η Παναγία Γρηγορούσα και οι εορτασμοί

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγυρίστηκε το Γενέσιο της Θεοτόκου στον εορτάζοντα Ναό της Γρηγορούσας στο Ζεφύρι, στις 8/9/2019.

Πανήγυρις Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας

Την πάνσεπτο εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Παναγίας Γοργοεπηκόου (Γρηγορούσας) Ζεφυρίου.

Πανήγυρις Αγ. Φανουρίου στο Ζεφύρι

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις λατρευτικές εκδηλώσεις του Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, στις 26 και 27 Αυγούστου 2019.

Αγρυπνία Αγ. Παϊσίου στην Παναγία Γρηγορούσα

Ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, από 20:00 ως 00:30, στον Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου.

Εθελοντική αιμοδοσία ενοριών Ζεφυρίου

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, από 10꞉00 ως 14꞉00, μετά τη Θεία Λειτουργία, η ενορία Παναγίας Γρηγορούσης και η ενορία Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η ΣΩΤΗΡΊΑ».

Αγρυπνία Απόδοσης του Πάσχα στον Ι.Ν. Παναγίας Γοργοεπηκόου Ζεφυρίου

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Γοργοεπηκόου Ζεφυρίου, επί τη εορτή της αποδόσεως του Πάσχα, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, από τις 20:00 ως τις 00:30 τα μεσάνυχτα.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ζεφυρίου

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, από 10꞉00 ως 13꞉00 (μετά την Θεία Λειτουργία), ο Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης, ο Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού και η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου συνδιοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία».

Αγρυπνία Αγ. Λουκά Ευαγγελιστού στην Παναγία Γρηγορούσα

Ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη του αγίου, ενδόξου, Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά θα τελεστεί στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Ζεφυρίου, την Παναγία Γρηγορούσα.

Πανήγυρις Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Γοργοεπηκόου Ζεφυρίου (Παναγία Γρηγορούσα) την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου.

Εκατοντάδες προσκυνητές του Αγ. Φανουρίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου στο Ζεφύρι, όπου υπάρχει ομώνυμο παρεκκλήσιο.

Πανήγυρις παρεκκλήσιου Αγ. Φανουρίου Ζεφυρίου

Tο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις λατρευτικές εκδηλώσεις του Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, στις 26 και 27 Αυγούστου 2018.

Αγρυπνία Αγ. Παϊσίου στην Παναγία Γρηγορούσα Ζεφυρίου

Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Παναγίας Γοργοεπηκόου (Γρηγορούσας) Ζεφυρίου επί τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στις 20:00, μέχρι τις 12:30 τα ξημερώματα, περίπου.

Αγρυπνία απόδοσης του Πάσχα στην Παναγία Γρηγορούσα

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, επί τη εορτή της αποδόσεως του Πάσχα, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσης Ζεφυρίου.

Επιτυχημένη από κοινού αιμοδοσία των ενοριών Ζεφυρίου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργάνωσαν οι ενορίες Παναγίας Γοργοεπηκόου και Αγίου Στυλιανού μαζί με την Δ.Ε. Ζεφυρίου.

Πρότυπη συνδιοργάνωση αιμοδοσίας στο Ζεφύρι

Μία πολύ σημαντική συνδιοργάνωση αιμοδοσίας, που εμπλέκει πολλούς φορείς και δείχνει τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, πρόκειται να γίνει στο Ζεφύρι.

Πανήγυρις Ι.Ν. Παναγίας Γοργοεπηκόου (Γρηγορούσας) Ζεφυρίου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου, την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Πανήγυρις Αγ. Φανουρίου Ζεφυρίου

Tο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις λατρευτικές εκδηλώσεις του Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, στις 26 και 27 Αυγούστου 2017.

Με ελπίδες ο εορτασμός της προστάτιδας του Ζεφυρίου

Με την ελπίδα να είναι ο τελευταίος εορτασμός στον υπόγειο Ναό, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι, με την μεγαλοπρεπή λιτάνευση της ιεράς εικόνος.

Πανήγυρις Ι.Ν. Παναγίας Γοργοεπηκόου (Γρηγορούσας) Ζεφυρίου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Γρηγορούσας στο Ζεφύρι, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Φωτογραφίες από τον Αγ. Φανούριο Ζεφυρίου

Δείτε φωτογραφίες από την πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου, στο γραφικό εκκλησάκι του Ζεφυρίου, παρεκκλησίου του Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου (Γρηγορούσσας).

Φωτογραφία από τον Αγ. Φανούριο Ζεφυρίου

Φωτογραφία από τον Εσπερινό του Αγίου Φανουρίου, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι.

Θ. Λειτουργία και κοπή πίτας στο Ζεφύρι

Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε σήμερα Κυριακή στον Ιερό Ναό Παναγίας Γοργοεπηκόου (Γρηγορούσα) στο Ζεφύρι, μετά από την πρόσκληση του εφημερίου του ναού, π. Αγγέλου Κανέλλου.

Τα κάλαντα στον Μητροπολίτη Ιλίου

Χριστούγεννα και κάλαντα στην Ελλάδα είναι συνυφασμένα, τόσο που δεν υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς να ψάλλουμε τα κάλαντα, ειδικά στους ανθρώπους που αγαπούμε.