Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Κρυονέρι

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα του ιαματικού στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό στο Κρυονέρι, στις 27/7/2019.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο κ. Αθηναγόρας μιλώντας στους συγκεντρωμένους πιστούς τόνισε το νόημα του Ευαγγελίου, όπως μας το μαρτυρούν οι Απόστολοι.

«Το Ευαγγέλιο, η χαρμόσυνη αγγελία, που μας διδάσκουν οι Άγιοι απόστολοι και κακοπαθούν για αυτό, είναι ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος. Πέθανε στο Σταυρό και αναστήθηκε. Η παρουσία του Θεού στον κόσμο με τη σάρκωσή του, το Πάθος και την Ανάστασή του έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό. Να μας δώσει χαρά και ελπίδα για αυτά που θα έρθουν. Με τον ερχομό του Θεού στον κόσμο, με το πρόσωπο του Ιησού, μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε ξανά μαζί του, να ξανακερδίσουμε τον παράδεισο και να γίνουμε μέλη της Εκκλησίας, μέσω της βάπτισής μας.

Υπάρχει μία αλήθεια μέσα στην Εκκλησία. Αυτή είναι ο ερχομός, η σάρκωση, το Πάθος και η Ανάσταση του Χριστού. Η αποδοχή του Ευαγγελίου, έρχεται να δώσει λύση, ελπίδα και προοπτική στα προβλήματα και την πορεία της ζωής μας. Ματαιοπονούμε, εάν πιστεύουμε σε έναν Θεό που πέθανε και ετάφη. Εάν δεν αναστήθηκε, δεν έχουμε καμία ελπίδα σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Όμως ο Χριστός Ανέστη».

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: Μάρκος Παπαγεωργίου