Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Συμπεράσματα σεμιναρίου εθελοντικής διακονίας ασθενών Απριλίου 2019

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα  6 μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Ίλιον, το σεμινάριο εθελοντικής διακονίας νοσηλευομένων ασθενών.

Ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Γεώργιος Τρούπης, Παθολόγος, MD, PhD, μίλησε στο πολυπληθές ακροατήριο για: «Λοιμώξεις αναπνευστικού, κοινό κρυολόγημα, αλλεργική ρινίτιδα, γρίπη, πνευμονιοκοκκική πνευμονία».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα, η κλινική εικόνα του πάσχοντος, η θεραπευτική προσέγγιση και η αξία των εμβολίων στην πρόληψη και καταπολέμηση των νοσημάτων του αναπνευστικού. Ο διάλογος με το ακροατήριο ήταν αρκετά εποικοδομητικός και ενημερωτικός για το θέμα.
Ο Καθηγητής κύριος Τρουπής, έχει συγγράψει βιβλίο Κλινικής Ανατομικής (3 τόμοι) και βιβλίο Περιγραφικής Ανατομικής του Αναπνευστικού και Πεπτικού Συστήματος, καθώς και πολλές σημειώσεις Ανατομικής για τη μελέτη των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής. Διδάσκει ακόμα και συγκαταλέγεται μεταξύ των αρίστων καθηγητών της Ιατρικής Σχολής. Συμβουλεύει, ενθαρρύνει, διευκολύνει και εμψυχώνει για την μετέπειτα επιστημονική και Ιατρική τους πορεία, τους φοιτητές.

Στην εκδήλωση, μας τίμησε με την παρουσία του ο Εντιμώτατος κύριος Νικόλαος Καρβούνης, Ογκολόγος-Παθολόγος, ο οποίος ως άριστος συνεργάτης μας στην εθελοντική προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, συνέβαλε τα μέγιστα στην εκδήλωση.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Ασπρολούπος, Προϊστάμενος του Ι.Ν.Αγίας Αικατερίνης Ιλίου και υπεύθυνος του σεμιναρίου. Παρών ήταν και ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος Δ. Γιαννόπουλος, Ιεροκήρυξ, Διευθυντής του Γρ. Νεότητος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως