Ομιλία για τους εγκεφαλικούς όγκους στο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών


Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-02-07 13:21

Μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση σημείωσε το σεμινάριο με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, στις 27/01/2019.

Ομιλητής ήταν ο Δρ. Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Γλωσσοπαθολόγος-Λογοθεραπευτής. Η εισήγηση που παρουσίασε ο κ. Δρ. Αλεξάνδρου τιτλοφορήθηκε «Εγκεφαλικοί όγκοι και γλωσσικές διαταραχές: κλινική εικόνα και σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις» και κάλυψε ένα ευρύ πεδίο επιστημονικής και εμπειρικής μελέτης και θεραπευτικής παρέμβασης σε ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο. Ιδιαίτερα τονίστηκε η διάσταση της Γλώσσας ως μέσον επικοινωνίας, έκφρασης, αυτοπαρουσίασης και κοινωνικής διάδρασης, η οποία καθιστά τη Λογοθεραπεία αποφασιστικής σπουδαιότητας για τον ασθενή. Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα μίας ολιστικής λογοθεραπευτικής προσέγγισης σε συνεργασία και σε αλληλεπίδραση με την ιατροφαρμακευτική φροντίδα και με τα συνεφαπτόμενα είδη θεραπείας. Η εισήγηση υποστηρίχθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση, κατά την οποία ο κ. Αλεξάνδρου απήντησε σε πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα που τέθηκαν από το ακροατήριο, τόσο επί θεωρητικής βάσης όσο και από την προσωπική εμπειρία παρευρισκομένων.