Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Ομιλία για τους εγκεφαλικούς όγκους στο σεμινάριο εθελοντικής διακονίας ασθενών

Μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση σημείωσε το σεμινάριο με τίτλο «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, στις 27/01/2019.

Ομιλητής ήταν ο Δρ. Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Γλωσσοπαθολόγος-Λογοθεραπευτής. Η εισήγηση που παρουσίασε ο κ. Δρ. Αλεξάνδρου τιτλοφορήθηκε «Εγκεφαλικοί όγκοι και γλωσσικές διαταραχές: κλινική εικόνα και σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις» και κάλυψε ένα ευρύ πεδίο επιστημονικής και εμπειρικής μελέτης και θεραπευτικής παρέμβασης σε ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο. Ιδιαίτερα τονίστηκε η διάσταση της Γλώσσας ως μέσον επικοινωνίας, έκφρασης, αυτοπαρουσίασης και κοινωνικής διάδρασης, η οποία καθιστά τη Λογοθεραπεία αποφασιστικής σπουδαιότητας για τον ασθενή. Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα μίας ολιστικής λογοθεραπευτικής προσέγγισης σε συνεργασία και σε αλληλεπίδραση με την ιατροφαρμακευτική φροντίδα και με τα συνεφαπτόμενα είδη θεραπείας. Η εισήγηση υποστηρίχθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση, κατά την οποία ο κ. Αλεξάνδρου απήντησε σε πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα που τέθηκαν από το ακροατήριο, τόσο επί θεωρητικής βάσης όσο και από την προσωπική εμπειρία παρευρισκομένων.