Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Αιωνία η μνήμη αυτού

Σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης τελέστηκε το 40-ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Θεοδοσίου Μανόλη, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στον Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος στο κήρυγμά του και ομιλώντας για τον «εκλεκτό του Θεού», τον Ιησού Χριστό, τη διδασκαλία Του και τους Αποστόλους Του, ανέφερε πως «ένας άγιος και εκλεκτός του Θεού υπήρξε και ο π. Θεοδόσιος που ήρθαμε σήμερα να τιμήσουμε την μνήμη του. Απεσταλμένος όπως και όλοι εμείς για να κηρύξει Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένο, αλλά και Αναστάντα. Ο λόγος του, ο τρόπος του και ο τρόπος που κινήθηκε στην διακονία του και στην επιστήμη του, αναδεικνύουν έναν άνθρωπο ο οποίος ηρπάγη πολύ νέος, μήπως η δική μας κακία τον αλλάξει και τον μεταμορφώσει και παύσει να είναι ο γλυκύς και εκλεκτός του Θεού, που ήρθε να φωτίσει και απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων».

Αξίζει να σημειώθεί πως παρίσταντο πολλοί ιερείς και πολλοί από τους εθελοντές του προγράμματος εθελοντικής διακονίας ογκολογικών ασθενών που είχε διοργανώσει ο π. Θεοδόσιος. Μαζί με τον παρηγορητικό λόγο του Επισκόπου, όλοι αυτοί οι άνθρωποι παρηγορήθηκαν και από την ανακοίνωση μίας νέας συνάντησής τους, χωρίς τον π. Θεοδόσιο, στα μέσα Οκτωβρίου.