Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανήγυρις Αγ. Μυροφόρων και Νικοδήμου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα εόρτασε ο Ι.Ν. Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου Δήμου Αγ. Αναργύρων.

Την παραμονή της Εορτής 29-4-2017 τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, παρουσία πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε εμπνευσμένα και τόνισε την νίκη του Χριστού απέναντι στον θάνατο καθώς και την θαρραλέα ψυχή των Αγίων Μυροφόρων. Τους ύμνους απέδωσε κλιμάκιο της Χορωδίας «Ηχάδειν».

Την επομένη, Κυριακή 30-4-2017, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στον εκκλησιαστικό χόρο και ιδιαίτερα στα έργα της Αγάπης και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την τόλμη των Μυροφόρων γυναικών.

Την εσπέραν της ιδίας ημέρας τελέσθηκε Εσπερινός και ακολούθησε λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Μυροφόρων που φυλάσσεται στον ως άνω Ιερό Ναό. Τέλος ακολούθησε η παράκληση των Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου, την οποία έψαλλε η γυναικία χορωδία του Ναού.

Την οργάνωση της πανηγύρεως επιμελήθηκε ο προϊστάμενος Αιδεσ. Οικονόμος π. Κων/νος Λαμπρόπουλος.

Ακούστε παρακάτω τις ομιλίες των δύο Μητροπολιτών: