Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Ολοκληρώθηκε το 1ο σεμινάριο εθελοντών διακονίας ασθενών

Έκλεισε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του Εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2016, συμμετείχαν ιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου, κληρικοί καθώς επίσης και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι βοήθησαν τους εκπαιδευόμενους να προσεγγίσουν την ιδιαιτερότητα της ογκολογικής φροντίδας. Επισημαίνεται ότι, σκοπός του πρώτου κύκλου του Εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν να αξιοποιηθεί η αμφίδρομη λειτουργία των ενημερωτικών διαλέξεων – συναντήσεων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αντλήσουν γνώσεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, να υποβάλλουν τα ερωτήματα και τις απόψεις τους και να διαμορφώσουν άποψη για το ευαίσθητο ζήτημα της ογκολογικής φροντίδας. Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2016.
Επίσης σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε το κλείσιμο των συναντήσεων για τη φετινή περίοδο, παρουσία του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως πανοσ. αρχιμ. π. Γαβριήλ Ασπρολούπου. Ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος μετέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και ενθάρρυνε το πρόγραμμα αυτό, ώστε σήμερα να έχει λάβει «σάρκα και οστά» και το οποίο με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, θα συνεχισθεί αναβαθμισμένο και εμπλουτισμένο επιστημονικά την επόμενη χρονιά.
Στο τέλος μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες τα Διπλώματα παρακολούθησης των σεμιναρίων και βγήκε η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

 

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπος
Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως
Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Αρχ. Δρ Θεοδόσιος Μανώλης (ΒSc MA PgD PhD)
Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας
Επιστημονικός Συνεργάτης 251 ΓΝΑ
Τακτικό Μέλος Συνοδικής Επιτροπής επί Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Νοσοκομειακός Εφημέριος Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι 'Aγιοι Ανάργυροι»