Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Διονυσίου Ιλίου

Θυρανοίξια στο παρεκκλήσιο του Οσίου Δαυίδ στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκαν το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου, τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Όσιο Δαβίδ τον εν Ευβοία.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος στην ομιλία του εξήρε τη σημασία του γεγονότος των θυρανοιξίων του νέου Ναού για την ζωή της ενορίας, επισημαίνοντας πως «τα θυρανοίξια είναι μια συνεπτυγμένη ακολουθία που τελείται προκειμένου ο ναός να παραδοθεί στη λατρεία του Θεού, πριν τον εγκαινιασμό».

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ιλίου απένειμε σε νέα παιδιά επαίνους και μετάλλια για τον τερματισμό των ποδηλατοδρομιών. Ο προϊστάμενος του ναού, π. Συμεών Αυγουστάκης, ευχαρίστησε τον οικείο ποιμενάρχη και τον απλό κόσμο για την στήριξη της ενορίας και την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις.

Ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι στο προαύλιο του Αγίου Διονυσίου, με ζωντανή μουσική και χορούς από όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχε η πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια Σεμέλη Παπαβασιλείου. H πανήγυρη είχε ομογενειακό χαρακτήρα, θύμισε παλιές εποχές τότε που όλη η γειτονιά, ενωμένη γλεντούσε μέχρι αργά το βράδυ. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά που γέμισε φως και μουσική την γειτονιά του Αγίου Διονυσίου Ιλίου και έφερε κοντά τους ενορίτες.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Εθνική Εστία», της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, του Δήμου Ιλίου και του Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου.

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου