Αγίου Διονυσίου Ιλίου

Πληροφορίες για το ναό
 

Διεύθυνση/θέση:

Αετόπετρας 19
13122 Ίλιον


Εφημέριοι:

Αρχιμανδρίτης Συμεών Αυγουστάκης (Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου)
Διάκονος Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος

 

Ιερές Πανηγύρεις:

24 Αυγούστου, Μετάθεση Ιερού Λειψάνου Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου
17 Δεκεμβρίου, Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου

 

Τηλέφωνο:

210 26 34 025

 

Τηλεομοιότυπο (Fax):

210 26 34 095

 

Εmail:

Πατήστε εδώ για να επικοινωνήσετε με email

 

Περιοδικές εκδόσεις:

Δείτε εδώ την «Ορθόδοξη παρουσία».

Φωτογραφίες Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου
https://photos.app.goo.gl/ezGWN3M6YrNvnspr5

Φωτογραφίες από το παρεκκλήσι του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοίας (βρίσκεται κάτω απο τον Ιερό Ναού του Αγίου Διονυσίου Ιλίου)
https://photos.app.goo.gl/ng7iFjzPvNTRNkzC9

Φωτογραφίες Πνευμακτικού Κέντρου
https://photos.app.goo.gl/B2ehxPU1XzyH2LX16

 


Τελευταία Νέα

Θ. Λειτουργία Αγίου Ιακώβου στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Ιλίου, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:30, θα τελέσουμε την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Αγρυπνία στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Ιλίου θα τελέσουμε Ιερά Αγρυπνία την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:30, επί τη μνή&

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Στην ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας στις 24 Αυγούστου 2020, ημέρα ανάμνησης της μετακομιδής των λειψάνων του Αγ. Διονυσίου.

Πανήγυρις Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Ιλίου στις 23 και 24 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Αγρυπνία στα προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:30, δια τα προεόρτια τ&eta

Αγρυπνία Αγ. Ιούδα του Θαδδαίου στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Η ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 21:30, θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου.

Πρόγραμμα ακολουθιών Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Κάθε Κυριακή, και μέχρι τη λήξη των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, η Θεία Λειτουργία θα τελείται δύο φορές:

Εκδήλωση για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης στο Ίλιον

Μία σπάνια και σπουδαία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ίλιον, με θέμα τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και αίτημα την επαναλειτουργία της.

Εκδήλωση για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Ο Δήμος Ιλίου και η ενορία Αγίου Διονυσίου Ιλίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης».

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Ιλίου, στις 17 Δεκεμβρίου 2019.

Αγρυπνία Οσ. Δαυίδ στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 20.30, θα τελεστεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου, Ιερά Αγρυπνία, επί τη μνήμη του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Αγρυπνία Αγ. Ιεροθέου στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20:30 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, επί τη μνήμη του Αγίου Ιεροθέου.

Ο Επίσκοπος Μαδαγασκάρης στο Ίλιον

Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος θα λειτουργήσει στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.

Προσκυνηματική εκδρομή στη Μυτιλήνη-Αϊβαλί-Σμύρνη

Ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Ιλίου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στη Μυτιλήνη, το Αϊβαλί και τη Σμύρνη, από τις 7 ως τις 12 Νοεμβρίου 2019.

Λιτάνευση του Αγίου Διονυσίου στις Αχαρνές

Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου, Επισκόπου Αιγίνης, του εν Ζακύνθω, στον φερώνυμο ναό που υπάρχει στις Αχαρνές.

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Ιλίου πανηγυρίζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου στις 23 και 24 Αυγούστου 2019, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το «4ο Παραδοσιακό Αντάμωμα» του Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 το βράδυ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Παραδοσιακό Αντάμωμα της Ενορίας Αγίου Διονυσίου Ιλίου στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.

4ο παραδοσιακό αντάμωμα στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Με παραδοσιακή νησιώτικη μουσική και όχι μόνο θα πραγματοποιηθεί το 4ο παραδοσιακό αντάμωμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 21:00.

Ομιλία για τη γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για όσους υπέφεραν την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

Ο Σεβ. Μητροπ. Κορέας κ. Αμβρόσιος στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος παρεβρέθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου, προκειμένου να μιλήσει για την ιεραποστολή με θέμα: «Η χώρα της πρωινής γαλήνης».

Ομιλία Μητροπολίτου Κορέας στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Η ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου προσκαλεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 σε εκδήλωση με θέμα:

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Το πρόγραμμα της πανηγύρεως του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Ιλίου είναι το ακόλουθο:

Χειροτονία πρεσβυτέρου Στεφάνου Γεωργαλή

Την χειροτονία ενός νέου πρεσβυτέρου τέλεσε την Κυριακή 2/12/2018 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Ιλίου.

Ιερά πανήγυρις και αγρυπνία Οσ. Δαυίδ του εν Ευβοία

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 20.30, θα τελέσουμε στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου, Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Θ. Λειτουργία Αγ. Ιακώβου αδελφοθέου στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, από ώρα 20.00 με 22.30, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Διονυσίου στο Ίλιον

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Ίλιον η μετακομιδή των λειψάνων του Αγίου Διονυσίου. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Τὸ Ἐκκλησιαστικὸν Συμβούλιον τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Διονυσίου Ἰλίου ἒχει τὴν τιμὴν καὶ τὴν χαρὰν νὰ σᾶς προσκαλέση εἰς τὴν Ἱερὰν Πανήγυριν τῆς Ἐνορίας κατὰ τὴν 23ην καὶ 24ην Αὐγούστου 2018.

Μεγάλη επιτυχία στο παραδοσιακό αντάμωμα του Αγ. Διονυσίου

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 το βράδυ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Παραδοσιακό Αντάμωμα της Ενορίας Αγίου Διονυσίου Ιλίου στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.

Αγρυπνία απόδοσης του Πάσχα στον Άγ. Διονύσιο Ιλίου

Την Τρίτη 15 Μαίου 2018 και ώρα 20:30, επί τη αποδόσει του Πάσχα, θα τελέσουμε ιερά αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου.

3ο παραδοσιακό αντάμωμα στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Το 3ο παραδοσιακό αντάμωμα διοργανώνεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στις 8 το βράδυ.

Αγρυπνία Αγ. Ευθυμίου στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου επί τη μνήμη του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 20:30.

Ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Εσφιγμένου στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Με κατάνυξη τελέστηκε, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, ιερά αγρυπνία, την Παρασκευή προς Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 επί τη εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίου.

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Ιλίου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης, του εν Ζακύνθω.

Αγρυπνία Αγ. Άννης στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Ιερά αγρυπνία επί τη εορτή της συλλήψεως της Αγίας Άννης θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017.

Χειροτονία διακόνου στο Ίλιον

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, στον Ι.Ν. του Αγ. Διονυσίου Ιλίου, προέβη στην εις διάκονον χειροτονία του κ. Στεφάνου Γεωργαλή.

Χειροτονία Διακόνου στον Άγ. Διονύσιο Ιλίου

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας θα τελέσει την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Στέφανου Γεωργαλή, στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Ιλίου.

Αγρυπνία Οσ. Δαυίδ στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:30, εις τιμή και μνήμη του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, του εν Ζακύνθω στο Ίλιον το διήμερο 23-24 Αυγούστου 2017.

Αγρυπνία Οσίων Παρθενίου και Ευμενίου στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:30, θα τελέσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, ιερά αγρυπνία προς τιμή των Οσίων Παρθενίου και Ευμενίου των εν Κουδουμά.

Το «2ο Παραδοσιακό Αντάμωμα» του Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 το βράδυ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Παραδοσιακό Αντάμωμα της Ενορίας Αγίου Διονυσίου Ιλίου στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.

«33α εστιακά 2017» στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου

Η ενορία του Αγ. Διονυσίου Ιλίου διοργανώνει το 2ο παραδοσιακό αντάμωμα, στα πλαίσια των τριακοστών τρίτων «εστιακών» εκδηλώσεων.

Εκδρομή τριών ενοριών στα Μετέωρα

Οι ενορίες του Αγίου Διονυσίου Ιλίου, της Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου και του Προφήτου Ηλιού Αχαρνών συνδιοργανώνουν τριήμερη εκδρομή στα Μετέωρα από 1-3 Ιουλίου 2017.

Μεγάλη Τρίτη στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου επισκέφθηκε την Μεγάλη Τρίτη, ημέρα που ακούγεται το «τροπάριο της Κασσιανής», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Ομιλία π. Βενιαμίν Εζιέμε για την Αφρική στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αφρική» είναι το θέμα της ομιλίας του Αρχιμανδρίτη Βενιαμίν Εζιέμε, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Νιγηρίας, που θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 6 το απόγευμα.

Ομιλία στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου από τον π. Καλλίνικο Μαυρολέων

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Ιλίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 ομιλία με θέμα «Νοιάζεσαι για το παιδί σου;» από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Καλλίνικο Μαυρολέων, Ηγούμενο της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Βασσών Καρπάθου και εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εν αποστρατεία.

Ομιλία Αρχιμ. Καλλινίκου Μαρολέωντος στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγ. Γεωργίου Βασσών Καρπάθου, Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων, θα ομιλήσει στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου με θέμα:

Εορτή του Αγ. Διονυσίου στην ενορία του στο Ίλιον

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Ιλίου στις 16 και 17 Δεκεμβρίου επί τη εορτή του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω.

Νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία στον Άγ. Διονύσιο Ιλίου

Στην ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου θα τελεστεί το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 και από ώρα 22:30 μέχρι 00:30 περίπου, βραδινή Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.

Ομιλία π. Χαρ. Παπαδόπουλου στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Οι αυτοκαταστροφικές επιθυμίες του ανθρώπου και η σοφία της «σιωπής» του Θεού, είναι το θέμα της ομιλίας που θα γίνει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:00, στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου.

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Η Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου θα τελεστεί το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2016, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Αγρυπνία Οσ. Δαυίδ του εν Ευβοία στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Ιλίου, θα τελέσουμε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, και ώρα 20.30, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ναού μας Ιερά Αγρυπνία, στη μνήμη του Οσίου Δαυίδ τον εν Ευβοία.

Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, και ώρα 20:00 με 22:30, θα τελέσουμε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Η πλάνη των «φωτισμένων», ομιλία στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Ομιλία του συνεργάτη του Γραφείου επί των αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Μηνά Αναστασάκη θα γίνει στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου, στις 16/10/2016, ώρα 18:00, με θέμα:

Εκδρομή 3 ενοριών στην Παναγία Μαλεβή

Οι ενορίες του Αγίου Διονυσίου Ιλίου, Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου και Προφήτου Ηλιού Αχαρνών, διοργανώνουν ημερήσια, προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής, την Ιεράς Μονής Κερνίτσης και το Ναύπλιο.

Αγρυπνία του Αγ. Ευσταθίου στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 εις τιμή και μνήμη του Αγίου Ευσταθίου.

Μαθήματα αγιογραφίας στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου

Μαθήματα Αγιογραφίας θα ξεκινήσουν στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου, από τον Οκτώβριο του 2016.

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Ιλίου την μετακομιδή του τιμίου λειψάνου του Αγ. Διονυσίου, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Θυρανοίξια στο παρεκκλήσιο του Οσίου Δαυίδ στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκαν το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου, τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Όσιο Δαβίδ τον εν Ευβοία.

«32α Εστιακά», με τη συμμετοχή του Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Η γειτονιά του Αγ. Διονυσίου Ιλίου γεμίζει χρώμα και μουσική με τη συνεργασία του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Εθνική Εστία», της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, του Δήμου Ιλίου και του Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου.

Το Μέγα Ευχέλαιο στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, τελέστηκε το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου και η Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Ιλίου.

Τρεις ενορίες στην Ι.Μ. Ντάρδιζας

Η Ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου, της Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου και του Προφήτου Ηλιού Αχαρνών συνδιοργανώνουν την Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 17:00 προσκυνηματική απογευματινή εκδρομή στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας, προκειμένου να τελεστεί το Μεγάλο Απόδειπνο.

Ομιλία του Αρχιμ. Σεβαστιανού Σωμαράκη στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Η Ενορία Αγίου Διονυσίου Ιλίου, σας προσκαλεί σε Εκδήλωση που διοργανώνει, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Αλληλεγγύη του Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου στους πρόσφυγες

Η Ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου βλέποντας τις δυσκολίες που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες συνάνθρωποί μας στη χώρα μας, κινητοποίησε τους Ενορίτες της για την αυτονόητη αλληλεγγύη για τους ανθρώπους αυτούς.

Εκδρομή του Αγ. Διονυσίου Ιλίου στον Οσ. Δαυίδ

Εκδρομή στον Όσιο Δαυίδ και τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στην Εύβοια στις 2 Απριλίου 2016.

Αγρυπνία Αγ. Νικολάου Πλανά στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Την Τρίτη 1 Μαρτίου και ώρα 20:30, θα τελέσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Αγρυπνία Αγ. Συμεών στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, θα τελέσουμε στο Ναό μας Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Αγίου Ενδόξου Δικαίου Συμεών του Θεοδόχου και Άννης της Προφήτιδος.

Εκδρομή του Αγ. Διονυσίου Ιλίου στον Αγ. Παΐσιο

Εκδρομή στην Ι.Μ. όπου εκοιμήθη ο Άγιος Παΐσιος διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου.

Ετήσια σύναξη και κοπή πίτας στελεχών νεότητας

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση νέων, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, το απόγευμα της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2016.

Επίκαιρη ομιλία και κοπή βασιλόπιτας των κατηχητών και στελεχών της Ι. Μητροπόλεως

Πρόσκληση του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρου προς όλους τους ιερείς και στελέχη του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως:

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Πανηγυρίζει η ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με το ανωτέρω πρόγραμμα.

Αναμνήσεις της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη της ενορίας Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Η ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου πραγματοποίησε 7ήμερη προσκυνηματική εκδρομή από 21 έως 27 Οκτωβρίου 2015 στην Κωνσταντινούπολη υπό την πνευματική καθοδήγηση του π. Συμεών Αυγουστάκη, εφημερίου του Ιερού Ναού.

Εκδρομή του Αγ. Διονυσίου Ιλίου στην Κωνσταντινούπολη

Την «Βασιλίδα των πόλεων» θα επισκεφθεί η ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου.

Πανηγυρικός Εσπερινός και χειροθεσία νέου Πνευματικού στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου

Πανηγυρικά και σε κλίμα κατάνυξης τιμήθηκε η μετάθεση του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού, στο Ίλιον.

Εκδρομή του Αγ. Διονυσίου Ιλίου στην Αίγινα

Εκδρομή διοργανώνει η ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου στην Αίγινα, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015.

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου 2015 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Ιλίου.

Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα από τον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Επταήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους, από 3 μέχρι 9 Ιουνίου, διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου.

Η πανήγυρις του Αγ. Διονυσίου στο Ίλιον

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγιοίς πατρός Ημών Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης στο Ίλιον και στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Χριστ. εκδήλωση της Ενοριακής Δράσης Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Το ταμείο Ενοριακής Δράσεως του Ιερού Ναού μας, σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του, τη&nu

Πανήγυρις Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγ. Διονυσίου Ιλίου (Αετόπετρας 19, Ίλιον).

Ολοκληρώθηκε το προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου

Ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις για την παραμονή του Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Ιλίου.

Το Τίμιο Ξύλο στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Ιλίου, η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου, εκ της Ιεράς Μονής Σαγματά Υπάτου Θηβών.

Το Τίμιο Ξύλο στον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Δείτε το πρόγραμμα λειτουργίας του Ιερού Ναού Αγ.

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι στον Άγιο Διονύσιο

Μια κατανυκτική βραδιά με ύμνους των Χριστουγέννων και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, έλαβε χώρα την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου.

Πανήγυρις Αγ. Διονυσίου Ιλίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης στην περιοχή του Ιλίου όπου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός.

1η σύναξη κατηχητών για το νέο Εκκλησιαστικό έτος

Η καινούργια κατηχητική χρονιά 2013-14 ξεκίνησε με πολλές ελπίδες και προοπτικές για ένα εκκλησιολογικό  έργο θεμελιωμένο στον «ακρογωνιαίο λίθο», την Κεφαλή της Εκκλησίας τον Θεάνθρωπο Χριστό.

Πρόγραμμα ακολουθιών Αγίου Διονυσίου Ιλίου

Κατεβάστε το πρόγραμμα ακολουθιών για την Μεγάλη και την Διακαινήσιμο Εβδομάδα.

Βίντεο με την πλήρη ακολουθία των Χαιρετισμών με το Μουσικό Σχολείο Ιλίου

Για δεύτερη φορά τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ιλίου έψαλαν στην ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου σε ναούς της Μητροπόλεως Ιλίου.

Βίντεο «Σήμερα είδα τον Χριστό»

Δείτε ένα βίντεο που ετοίμασαν τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων του Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Ιλίου.