Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Πανήγυρις και λιτανεία Αγ. Νεκταρίου στην Αγ. Αικατερίνη Ιλίου

Με τη συμμετοχή πολλών ενοριτών και προσκυνητών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

Η πανήγυρις του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου, του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου τελέστηκε με την παρουσία ιερέων από όλους τους ναούς του Ιλίου, καθώς και από το Ι. Παρεκκλήσιο του Αγ. Φανουρίου Ιλίου αλλά και από τον Ι.Ν. του Γενικού Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας στην ομιλία του για τον εορταζόμενο Άγιο αναφέρθηκε στο γνωστό περιστατικό από την παιδική ζωή του Αγίου: Ο Άγιος Νεκτάριος είχε πολλές μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες τον δυσκόλευαν στο να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο. Ανέθεσε λοιπόν το πρόβλημά του στην Θεοτόκο και τελικά όχι μόνο αξιώθηκε να γίνει ιερέας αλλά έγινε Επίσκοπος και πολυγραφότατος θεολόγος και συγγραφέας. Μάλιστα, συνέθεσε και ποιητικούς ύμνους, όπως το πασίγνωστο «Αγνή Παρθένε». Έτσι έκανε πράξη όσα αναφέρει ο ψαλμωδός στους πρώτους στίχους του πρώτου ψαλμού: «ΜΑΚΑΡΙΟΣ ἀνήρ, ὃς οὐκ ἐπορεύθη ἐν βουλῇ ἀσεβῶν καὶ ἐν ὁδῷ ἁμαρτωλῶν οὐκ ἔστη καὶ ἐπὶ καθέδρᾳ λοιμῶν οὐκ ἐκάθισεν. ἀλλ᾿ ἤ ἐν τῷ νόμῳ Κυρίου τὸ θέλημα αὐτοῦ, καὶ ἐν τῷ νόμῳ αὐτοῦ μελετήσει ἡμέρας καὶ νυκτός. καὶ ἔσται ὡς τὸ ξύλον τὸ πεφυτευμένον παρὰ τὰς διεξόδους τῶν ὑδάτων, ὃ τὸν καρπὸν αὐτοῦ δώσει ἐν καιρῷ αὐτοῦ, καὶ τὸ φύλλον αὐτοῦ οὐκ ἀποῤῥυήσεται· καὶ πάντα, ὅσα ἂν ποιῇ, κατευοδωθήσεται.» Ο Άγιος έκανε το θέλημα του Κυρίου, μέρα και νύκτα, γι' αυτό έγινε ΜΑΚΑΡΙΟΣ, δηλαδή «ευτυχισμένος».

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ιλίου Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τον εκπρόσωπο του Δήμου Ιλίου, Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κουμαραδιό, τους πιστούς, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του Ιερού Ναού, τη Φιλαρμονική του Δήμου αλλά και την Ελληνική Αστυνομία.