Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Διονυσίου Ιλίου

Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα από τον Αγ. Διονύσιο Ιλίου

Επταήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους, από 3 μέχρι 9 Ιουνίου, διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με τον π. Συμεών Αυγουστάκη, εφημέριο του Ιερού Ναού, στον αριθμό 6975517775 ή στο email symeon1982@gmail.com.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

1η ημέρα 3 Ιουνίου: Αθήνα-Τελ Αβίβ
Συγκέντρωση των προσκυνητών στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στις 7:00 για το αεροδρόμιο των Αθηνών. Φτάνουμε στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ, γύρω στις 12:10. Το προσκύνημά μας αρχίζει με την επίσκεψή μας στην πόλη της Λήδας, όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Βηθλεέμ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα 4 Ιουνίου: Ιεριχώ
Αναχώρηση για την όαση της Ιεριχώ, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Χοτζεβά, όπου βρίσκεται και το σπήλαιο του Προφήτου Ηλιού, το Σαραντάριο όρος, όπου ο Χριστός νήστεψε σαράντα ημέρες, την Ιερά Μονή Προφήτου Ελισαίου, όπου βρίσκεται και η Συκομορέα του Ζακχαίου. Επόμενος σταθμός μας ο Ιορδάνης ποταμός, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και όποιος θέλει μπορεί να μπει στο νερό του Ιορδάνη και να λάβει την χάρη του. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου στα σύνορα Ισραήλ και Ιορδανίας. Στην επιστροφή για τη Βηθλεέμ θα επισκεφθούμε στην πόλη της Βηθανίας την Ιερά Μονή Προϋπαντήσεως. Άφιξη στη Βηθλεέμ.

3η ημέρα 5 Ιουνίου: Ιεροσόλυμα-Τιβεριάδα
Αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας. Θα επισκεφθούμε το Όρος Θαβώρ, όπου πραγματοποιήθηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, την πόλη Κανά, όπου έγινε το πρώτο θαύμα του Χριστού, τη Ναζαρέτ, όπου θα επισκεφθούμε το Ναό που είναι χτισμένος στο πηγάδι που διεξήχθη ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Επόμενος σταθμός η Καπερναούμ, όπου θα προσκυνήσουμε το Ναό των Αγίων Αποστόλων και περνώντας από το όρος των Μακαρισμών και το μέρος, όπου πραγματοποιήθηκε ο πολλαπλασιασμός των άρτων, επιστρέφουμε στη Βηθλεέμ.

4η ημέρα 6 Ιουνίου: Βηθλεέμ
Γνωριμία με την πόλη της Βηθλεέμ. Θα προσκυνήσουμε τη Βασιλική της Γεννήσεως, το Σπήλαιο των Νηπίων, το χωριό των Ποιμένων και την Ιερά Μονή Αββά Θεοδοσίου. (Προαιρετικό προσκύνημα στον Άγιο Σάββα τον Ηγιασμένο.) Στη συνέχεια θα έχουν σειρά οι Ιερές Μονές του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Συμεών Καταμόνας. Επιστροφή στη Βηθλεέμ.

5η ημέρα 7 Ιουνίου: Ιεροσόλυμα
Προσκύνηση στο Ναό της Αναστάσεως, στον Πανάγιο Τάφο, στην Αγία Αποκαθήλωση, στο Φρικτό Γολγοθά και στα Παρεκκλήσια που στεγάζονται στο Ναό της Αναστάσεως. Οδεύοντας την Οδό του Μαρτυρίου θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο τη φυλακή του Κυρίου, το σπίτι της Αγίας Άννης, όπου γεννήθηκε η Παναγία. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας. Ελεύθερο απόγευμα.

6η ημέρα 8 Ιουνίου: Ιεροσόλυμα
Προσκύνηση στο Όρος των Ελαιών, όπου βρίσκονται η Μικρή Γαλιλαία και η Ανάληψη. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Επίσκεψη στην Αγία Σιών, προαιρετική επίσκεψη στο Φρέαρ του Ιακώβου. Ιερά Αγρυπνία εντός του Παναγίου Τάφου.

7η ημέρα 9 Ιουνίου: Τελ Αβίβ-Αθήνα
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και άφιξη στην Αθήνα στις 09:15 και αναχώρηση για τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

Τιμή Συμμετοχής: 690€

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

1) Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Τελ Αβίβ-Αθήνα με την El Al Israel Airlines
2) Διαμονή στο Manger Square Hotel στην Βηθλεέμ ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων σε δίκλινα δωμάτια
3) Πλούσιο πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά στα ξενοδοχεία
4) Φόροι συνόρων
5) Όλες οι μεταφορές εντός και εκτός Ελλάδος
6) Αρχηγός-Συνοδός

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

1) Φιλοδωρήματα
2) 10 € Φρέαρ του Ιακώβου
3) Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
4) 10€ για τον Άγιο Σάββα
5) 12€ τελεφερίκ για το Σαραντάριο

Η εκδρομή διεξάγεται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο: INTER FLY, Γραφείο Γενικού Τουρισμού, Φιλαδελφείας 56, Αχαρναί, τηλ. 2102464521