Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Κοπή βασιλόπιτας για τα στελέχη του κατηχητικού έργου

Άλλη μία από τις τακτικές συναντήσεις των στελεχών των κατηχητικών συνάξεων και του νεανικού έργου έγινε στις 12 Ιανουαρίου 2014, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Πανηγυρική ήταν η πρωτοχρονιάτικη σύναξη των κατηχητών-τριών και των στελεχών του νεανικού έργου και των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Κατά την έναρξη της συνάξεως ομίλησε η Καθηγήτρια της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών κυρία Εύη Βουλγαράκη-Πισίνα, Θεολόγος, Συγγραφέας και Υπεύθυνη των εκδόσεων «Μαΐστρος», με θέμα:

«Αναζήτηση νοήματος στη ζωή».

Η ανάπτυξη του θέματος κέντρισε το ενδιαφέρον των 200 περίπου ακροατών και προκάλεσε έναν όμορφο εποικοδομητικό διάλογο, με τη συμμετοχή αρκετών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Αθηναγόρας αφού έλαβε τον λόγο, ευχαρίστησε την ομιλήτρια, το Γραφείο Νεότητος, που διοργάνωσε την εκδήλωση και τους ιερείς του Ι.Ναού: π. Γαβριήλ Ασπρολούπο και π. Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο. Επεσήμανε, δε, πως η αναζήτηση του νοήματος της ζωής είναι ένα πανανθρώπινο ερώτημα και μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι επεχείρησαν να δώσουν απάντηση, τόσο θεολόγοι, όσο και  φιλόσοφοι. Η Θεία Αποκάλυψη ικανοποίησε βαθύτερα και λύτρωσε οντολογικά την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το πλούσιο δείπνο, που παρέθεσε ο Ιερός Ναός και με ημίωρη προβολή DVD με απολογισμό του έργου Νεότητος Ιερών Ναών και Γραφείου Νεότητος για το παρελθόν έτος 2013. Το DVD ετοίμασε και προέβαλε ο κατηχητής Νικόλαος Μπαστούνης.
Η εκδήλωση έκλεισε με ανακοινώσεις από τα μέλη του Γραφείου Νεότητος και με μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το νεανικό συγκρότημα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς, το οποίο αποτελούσαν οι μουσικοί Διονύσιος Νεόφυτος, Στέφανος Ευαγγελάτος και Γεώργιος Μπακαβέλος.

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν: ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αγαθάγγελος Κόκλας, πολλοί Ιερείς, τα Αρχηγεία και στελέχη των κατασκηνώσεων και πλήθος κατηχητών-τριών.

Την οργάνωση και διεξαγωγή του όλου προγράμματος ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας ο Διευθυντής του Γρ.Νεότητος π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος και τα μέλη του Γραφείου Νεότητος π. Αναστάσιος Μπαστούνης, π. Δημήτριος Παναγακόπουλος και π. Νικόλαος Κοτίνης.

Από το Γραφείο Νεότητος

 

 

Σκοπός ήταν η επικοινωνία των στελεχών μεταξύ τους αλλά και με τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα και τους υπευθύνους του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως Ιλίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Αρχιμ. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας και συνεχίστηκε με την ενδιαφέρουσα ομιλία από την κα. Εύη Βουλγαράκη, με θέμα «Αναζήτηση νοήματος στη ζωή».

Ακολούθησε συζήτηση της ομιλίτριας με τους ακροατές, συντονιστής της οποίας ήταν το στέλεχος του Γραφείου Νεότητας, Πρωτ. Αναστάσιος Μπαστούνης.

Το λόγο κατόπιν πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο οποίος ευχαρίστησε τα στελέχη του νεανικού έργου και τα ενίσχυσε στη διακονία τους. Ο ίδιος ο κ. Αθηναγόρας έκανε την κοπή της βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητας.

Οι ιερείς του ναού Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπος και Πρωτ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος είχαν ετοιμάσει πλούσιο δείπνο για τους συμμετέχοντες, στο οποίο ο κ. Νικόλαος Μπαστούνης έκανε απολογισμό του έργου του Γραφείου για το 2013.

Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική από νεανικό σύνολο και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος δώρησε ενθύμια στα στελέχη.