Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Διονυσίου Ιλίου

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι στον Άγιο Διονύσιο

Μια κατανυκτική βραδιά με ύμνους των Χριστουγέννων και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, έλαβε χώρα την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου.

Τους χριστουγεννιάτικους βυζαντινούς ύμνους και τα κάλαντα απέδωσε η Μικτή Βυζαντινή Χορωδία «Ο Όσιος Δαυίδ», υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση του δικηγόρου και χοροδιδασκάλου κ. Δημήτρη Καρούζου.

Ακούστηκαν κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων από την Κρήτη, την Ήπειρο, τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα καθώς επίσης και τα βυζαντινά κάλαντα «Άναρχος Θεός καταβέβηκεν».

Ψυχή της όλης εκδήλωσης ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Γεώργιος Κορρές, ο οποίος κάνει μια τεράστια προσπάθεια να διατηρεί δραστήρια την ενορία. Ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα για την όλη προσωπική στήριξη και μέριμνα αποπεράτωσης των έργων του Ναού και του αφιέρωσαν την εκδήλωση αυτή. Έκλεισε λέγοντας πως «ο Χριστός ήλθε στη γη για να μας ελευθερώσει από την αμαρτία και εκουσίως έπαθε για εμάς. Το ελάχιστο που μπορούμε να του ανταποδώσουμε είναι να Τον βάλουμε στις ψυχές μας.»

Σπύρος Παπαγεωργίου για τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου