Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Α' συνάντηση στελεχών γραφείου επί των αιρέσεων

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου η Α’ Συνάντηση Στελεχών του Γραφείου επί των Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Την σύναξη τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθηναγόρας και μετείχαν εκπρόσωποι από όλες σχεδόν τις ενορίες της Μητροπόλεώς μας.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα και ο ρόλος του Γραφείου επί των Αιρέσεων στον συντονισμό των ενοριών πάνω στον ευαίσθητο αυτό τομέα, καθώς και οι αρμοδιότητες των στελεχών, ιδίως των λαϊκών.

Έγινε ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Γραφείου για τα πεπραγμένα και τα πορίσματα της ΚΔ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων (Θεσσαλονίκη, 15-17 Οκτωβρίου 2012) με θέμα: «Η ελπίδα της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την αιωνιότητα και οι πλάνες των "εσχατολογικών" αιρέσεων». Επίσης έγινε αναφορά στις εισηγήσεις και τα πορίσματα των ομάδων εργασίας κατά την Ε’ Διορθόδοξη Συνάντηση του Δικτύου Πρωτοβουλιών Μελέτης Θρησκειών και Καταστροφικών Λατρειών (Νόβι Σαντ Σερβίας, 24-27 Σεπτεμβρίου 2012) με θέμα: «Γκουρουισμός στις Καταστροφικές Λατρείες και αλλού: πνευματικά, προσωπικά, κοινωνικά προβλήματα και η θεραπεία τους».

 

Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων υποβάλλονταν ερωτήσεις και υπήρξε  έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά. Μεγάλη υπήρξε και η συμβολή του Σεβασμιωτάτου κ. Αθηναγόρα με εύστοχες απαντήσεις πάνω σε καίρια θέματα.

Ακολούθησε προβολή με θέμα «Ακραίες Προτεσταντικές Ομάδες» προκαλώντας έκδηλο προβληματισμό σε όλους.

Η Συνάντηση έληξε με τον λόγο του Σεβασμιωτάτου κ. Αθηναγόρα και με την προσμονή της επόμενης μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.