Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θυρανοίξια Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων ογκολογικού νοσοκομείου Κηφισιάς

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου και κληρικούς των Ιερών Μητροπόλεων Ιλίου και Κηφισίας, τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς οι «Άγιοι Ανάργυροι».

Ο Ιερός Ναός είχε υποστεί ζημιές από το φονικό σεισμό του 1999. Ο κ. Αθηναγόρας  από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πηδάλιο της νεοσύστατης Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ενδιαφέρθηκε τόσο για την εύρεση χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης, όσο και για την επαναλειτουργία του Ιερού Ναού. Οι εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και αγόγγυστα στο κάλεσμα του Σεβαμιωτάτου.

Κατά την διάρκεια της τελετής τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του κορονοϊού Covid-19. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Διοικητής του ογκολογικού νοσοκομείου κ. Θεόδωρος Τσουρούλας, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, ο πολιτικός μηχανικός κ. Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, υπεύθυνος του έργου και εκπρόσωπος του κ. Μαρτίνου, εκπρόσωποι από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Στο τέλος της σεμνής και λιτής τελετής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε το Διοικητή του νοσοκομείου καθώς και τις παλαιότερες διοικήσεις, τον εφοπλιστή και μεγάλο ευεργέτη της Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο καθώς επίσης και όλους όσους μόχθησαν έτσι ώστε ο Ιερός Ναός του ογκολογικού νοσοκομείου να ανοίξει ξανά τις πόρτες του για τους πονεμένους και δοκιμαζόμενους πιστούς.