Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τα ονομαστήρια του κ. Αθηναγόρου

Mε απλότητα εορτάστηκε η μνήμη του αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Αθηναγόρας.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, Περιστερίου κ. Κλήμης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ιλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην τέλεια αγάπη και στο πως πρέπει να εκφράζεται, αλλά και στο πρόσωπο του μύστη της αγάπης, Αγίου Αθηναγόρα. Στον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία έψαλε η χορωδία «Καλλικέλαδος Σάλπιγξ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Λεωνίδα Δούκα.

Την προηγούμενη ημέρα, στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Θηβών κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμορίου κ. Νικηφόρος, Αβύδου κ. Κύριλλος, Ρωγών κ. Φιλόθεος και ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής αναφέρθηκε στο προσώπο του Αγίου Αθηναγόρα και μετέφερε εκ μέρους όλων των αρχιερέων τις ευχές και την αγάπη στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ιλίου, ώστε να συνεχίζει να δίνει την μαρτυρία Χριστού.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου