Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χειροτονία π. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου

Την χειροτονία του διακόνου π. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου τέλεσε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως.

Ο νεοχειροτονούμενος στο σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στο Μυστήριο της ιερωσύνης, ευχαριστώντας τους ιερείς του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως, με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, τους ιεροψάλτες και όλους τους ενορίτες για την αγάπη με την οποία τον αγκάλιασαν.

Ο κ. Αθηναγόρας παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της συγκύπτουσας γυναίκας και την φράση “Το Σάββατoν εγένετο δια τον άνθρωπον, ουχ ο άνθρωπος διά το Σάββατο”, τόνισε ότι ο Κύριος φανέρωσε τον λόγο για τον οποίο ήλθε στον κόσμο. Έκλεισε ευχόμενος να αποτελέσει συνέχεια των λειτουργών που θα δίνουν νόημα και ομορφιά στην πνευματική ζωή των ανθρώπων. “Ήλθε για να σαββατίσει δηλαδή να αναπαύσει και να δώσει στον κόσμο πάλι την ομορφιά που έχασε με την πτώση του πρώτου ανθρώπου. Μετά την απομάκρυνσή του από τον Θεό, ο άνθρωπος κυκλοφορούσε ως συγκύπτουσα με σώμα ταλαιπωρημένο και έπαψε να είναι όμορφος και καλώς λίαν. Και έρχεται ο Κύριος χωρίς να του το ζητήσει ο άνθρωπος και τον ανυψώνει, όπως έκανε και στην συγκύπτουσα. Γιατί αυτός είναι ό λόγος της παρουσίας του Κυρίου στη γη, να δώσει πάλι στο ανθρώπινο γένος την όμορφιά και να μας κάνει πάλι άξιους του ονοματός μας, πάλι ανθρώπους. Αυτός που σαββάτισε (αναπαύθηκε) μετά την Δημιουργία του κόσμου, έρχεται να μας ανυψώσει και να μας βάλει ξανά σε μια νέα Δημιουργία.

“Έρχεσαι σήμερα, π. Κωνσταντίνε, να προστεθείς στην αλυσίδα εκείνων που σαββατίζουν και να κάνεις τους ανθρωπους που θα έρθουν σε σένα, πάλι όμορφους και καλούς λίαν, που θα χαίρονται τη Δημιουργία του Θεού. Έχεις όλα τα θεολογικά και πνευματικά προσόντα για να το πράξεις”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΕΔΩ.

Κείμενο και φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου