Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Πολυπληθής πανήγυρις Αγίας Βαρβάρας

Με τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων προσκυνητών, παρά τη βροχή, ολοκληρώθηκε η διήμερη πανήγυρις της Αγίας Βαρβάρας, στον Ιερό Ναό της Αγίας στο Ίλιον.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομιλία του στα χαρίσματα της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και στο μαρτύριό της, το οποίο προκάλεσε ο ίδιος ο πατέρας της.

Την Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, με συλλειτουργούντες τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, τον ιεροκύρηκα Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, τον επί τιμή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Εμμανουήλ Σέρβο και άλλους ιερείς. Ο κ. Αθηναγόρας εκφώνησε μία σπάνια ομιλία, με αφορμή από το βιβλίο της Αποκαλύψεως του Ιωάννου, αναζητώντας στις γραμμές του τι λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης για την κατοικία των Αγίων. Τελικά, σε έναν όμοιο τόπο κατοικούμε κι εμείς, που έχουμε ενώπιόν μας, στην Αγία Τράπεζα, τον Χριστό, προσφέροντα και προσφερόμενο. Ακούστε την ενδιαφέρουσα ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον Μητροπολιτικό Σύμβουλο κ. Θωμά Τσαντήλα την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, το μετάλλιο του Αγίου Βλασίου, για τη συνολική προσφορά του στη διοίκηση της Μητροπόλεως επί πολλά έτη.

Την λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των τιμίων λειψάνων της Αγίας, η οποία έγινε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, ακολούθησε πλήθος κλήρου και λαού, προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωαννίκιου Γιαννόπουλου.

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου: