Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ομιλία «Τα δωμάτια ενός online σπιτικού» στο «Μεταξύ Ενηλίκων»

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Άνω Λιοσίων, θα έχουμε την ευκαιρία να αγγίξουμε ένα θέμα που επίμονα προβληματίζει, γίνεται αφορμή έντονων ενδοοικογενειακών συγκρούσεων, συχνά οδηγεί σε απόγνωση τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά.

Κάποτε η ανάγκη για ιδιωτικότητα του εφήβου τον οδηγούσε στο βίαιο κλείσιμο της πόρτας του δωματίου του. Τώρα η ιδιωτικότητα είναι ενσωματωμένη (εγγενής) στα περίκλειστα ψηφιακά δωμάτια των έξυπνων συσκευών μας (κινητά, tablets). Στο online σπιτικό μας παρελαύνουν υπεραθλητές, εκκεντρικοί κυνηγοί ρεκόρ (παλαβομάρας), παράξενοι χαρακτήρες video games, γνωστοί ή άγνωστοι φίλοι διαδικτυακών παιχνιδιών, followers - ακολούθοι, μασκαρεμένοι χρήστες, αναξιόπιστοι πληροφοριοδότες μα και άνθρωποι με γνώση, επιστήμονες, τεχνίτες με άρτιες συμβουλές, Υπάλληλοι Τραπεζικών οργανισμών και Δημοσίων ή Ιδιωτικών Υπηρεσιών κ.λπ.

Ο π. Γεώργιος Βασιλείου, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, MSc Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, θα μας βοηθήσει με διαδραστικό τρόπο να αναλογιστούμε για τα σημαντικά της Διαδικτυακής ζωής μας (της δικής μας και των παιδιών μας) μακριά από την πρακτική μιας κουραστικής κινδυνολογίας και μόνο. Η εκδήλωση έχει τίτλο "Τα δωμάτια ενός online σπιτικού" και φιλοδοξεί να βάλει τις βάσεις για μια ψηφιακή ευταξία στο online σπιτικό μας.

Το ανοιχτό κάλεσμα του ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στους ενορίτες (κι όχι μόνο)  κάθε ηλικίας είναι μια αφορμή να συχνωτιστούμε, να επικοινωνήσουμε, να απολαύσουμε την πνευματική παρέα, να αισθανθούμε αγαπητικοί κι αγαπημένοι.

Σας περιμένουμε.