Εκδρομή Αγ. Βαρβάρας Ιλίου στη Σερβία, Βουδαπέστη, Βιέννη


Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-06-12 21:14

Η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου διοργανώνει οκταήμερη οδική εκδρομή, με προσκυνηματικό χαρακτήρα και τουριστική αναψυχή και σκοπό τη συναναστροφή των ενοριτών και τη δημιουργία κοινών εμπειριών.

8-ήμερη οδική εκδρομή | Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία
Βουδαπέστη, Βιέννη, Νόβι Σαντ, παραδουνάβια χωριά
Από 13 έως 20 Ιουλίου 2019

Η εκδρομή θα εκτελεστεί από το τουριστικό γραφείο R.C.K. Travel, το οποίο έχει έδρα στον Κορυδαλλό Αττικής, και το οποίο έχει δείξει την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του στις πολυάριθμες εκδρομές που έχει φέρει εις πέρας για την ενορία μας.

Το ευνοϊκό κόστος της εκδρομής, για όσους κάνουν γρήγορη κράτηση μέχρι τις 24/6, είναι 485€ σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο. Οι κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 24/6, θα γίνουν στην κανονική τιμή των 515€, αντί των 485€.

* Η επιβάρυνση για μονόκλινα δωμάτια (7 διανυκτερεύσεις) είναι 140€.

* Απαραίτητη η προκαταβολή 200€ και η εξόφληση εντός 20 ημερών ή μέχρι μία εβδομάδα πριν την εκδρομή.

Στις τιμές περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με σύγχρονο, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο, τουριστικό λεωφορείο, τελευταίας τεχνολογίας.
 • Έμπειροι οδηγοί, με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική άδεια οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων και έξοδα πάρκινγκ.
 • Δωρεάν Wi – Fi στα ξενοδοχεία παραμονή σας.
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4*.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Δείπνο καθημερινά (εκτός από την 8η μέρα).
 • Ξενάγηση στην πόλη της Βουδαπέστης με επίσημο ξεναγό.
 • Ξενάγηση στην πόλη της Βιέννης με επίσημο ξεναγό.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης από την Ευρωπαϊκή Πίστη (74646 / 115307).
 • Φ.Π.Α.
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται και γενικώς όλα τα «κρυφά κόστη» που συνήθως επιβάλλονται εκ των υστέρων στους εκδρομείς.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά, αχθοφορικά, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Η κρουαζιέρα στο Δούναβη και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή είναι απαραίτητη η κατοχή Δελτίου Ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες ή Διαβατήριο.

Συνοπτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - 13 Ιουλίου 2019: ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ

Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, νωρίς το πρωί. Ειδικά για την πρώτη ημέρα του ταξιδιού, οι εκδρομείς ενθαρρύνονται να έχουν μαζί τους φαγητό και νερό. Με ενδιάμεσες στάσεις, θα φτάσουμε στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων/ταυτοτήτων και αναχώρηση για την Σερβία και την πόλη Κραγκούγιεβατς. Άφιξη στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - 14 Ιουλίου 2019: ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ – ΣΤΖΕΓΚΕΝΤ

Πρωινή Θεία Λειτουργία. Επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για το μοναστήρι του Κόβιλ, όπου εγκαταβιούσε ο αγαπημένος μας, μακαριστός Επίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος υπηρέτησε στην ενορία μας και μας είχε υποδεχθεί εκεί στη μεγάλη εκδρομή της ενορίας στη Σερβία το 2016. Θα τελέσουμε τρισάγιο στη μνήμη του και θα συνομιλήσουμε με τους μοναχούς εκεί. Έπειτα, επίσκεψη στο μοναστήρι του Κατς, όπου η ηγουμένη είναι ελληνικής καταγωγής. Ελεύθερος χρόνος στο Νόβι Σαντ, με τον υπέροχο καθεδρικό ναό και το κτήριο του Δημαρχείου. Αναχώρηση για την πόλη Στζέγκεντ της Ουγγαρίας.

Ημέρα 3η - 15 Ιουλίου 2019: ΣΤΖΕΓΚΕΝΤ – ΒΙΕΝΝΗ

Αναχώρηση για τη Βιέννη την πρωτεύουσα της Αυστρίας. H μεγαλόπρεπη Βιέννη ή αλλιώς «μελωδική πόλη» υπήρξε για αιώνες η έδρα της αυτοκρατορίας των Αψβούργων. Μνημειώδη οικοδομήματα στο κέντρο της πόλης, μουσεία πλούσια σε ιστορικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς, ηγεμονικές αίθουσες συναυλιών, πάρκα, εκκλησίες, γκαλερί, ανάκτορα και καφέ συνθέτουν την πλήρη εικόνα της πόλης.

Ημέρα 4η - 16 Ιουλίου 2019: ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Περιήγηση στη Βιέννη για να δούμε την κρατική Όπερα, τα δίδυμα μουσεία και στη συνέχεια τη Δακτύλιο Λεωφόρο (Ring). Θα απολαύσουμε τα χειμερινά ανάκτορα των Αψβούργων (Hofburg), το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο, έργο του μεγάλου Δανού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν και το νεογοτθικό Δημαρχείο. Ακολουθούν το κρατικό Θέατρο και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Φτάνοντας στην πλατεία Ζίγκμουντ Φρόυντ θα παρατηρήσουμε την εκκλησία των ευχαριστιών (Votivkirche), το Χρηματιστήριο της πόλης και θα καταλήξουμε στο κανάλι του Δούναβη και την πλατεία Σουηδίας (Schwedenplatz). Θα επισκεφθούμε την γειτονιά των Ελλήνων με τους δύο ελληνορθόδοξους ναούς, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Ο ναός αυτός δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης (Stephansplatz). Επίσης από την πλατεία αυτή ξεκινάει ένας από τους πιο όμορφους και ακριβούς δρόμους του κόσμου η περίφημη Kärten Strasse. Τελευταία στάση θα αποτελέσουν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων, γνωστά και ως Schönbrunn. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για την Βουδαπέστη.

Ημέρα 5η - 17 Ιουλίου 2019: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Ξενάγηση στη Βουδαπέστη. Η «Βασίλισσα του Δούναβη», είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Στην πραγματικότητα, η κοσμοπολίτικη αυτή πρωτεύουσα είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο εντελώς διαφορετικών πόλεων: της Βούδας, στη δυτική όχθη του Δούναβη, και της Πέστης, η οποία βρίσκεται στην απέναντι όχθη. Οι δύο αυτές πόλεις αναπτύχθηκαν ξεχωριστά, ώσπου χτίστηκε η πρώτη κρεμαστή γέφυρα της πόλης, η Chain Bridge και τις ένωσε. Το 1873 οι δύο πόλεις, η πρώτη χτισμένη σε λόφους ενώ η δεύτερη απόλυτα επίπεδη, έγιναν ένα και μαζί προσφέρουν μέχρι και σήμερα αρχιτεκτονικό πλούτο και απίστευτη φυσική ομορφιά. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη πόλη. Θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχη εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι σύμβολο της πόλης και τον λόφο Γκέλερτ. Ελεύθερος χρόνος. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε την βραδιά σας κάνοντας την πιο ρομαντική κρουαζιέρα στον Δούναβη.

Ημέρα 6η - 18 Ιουλίου 2019: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

Επίσκεψη στα παραδουνάβια χωριά. Πολύ δημοφιλές το Σέντεντρε με το μπαρόκ του στιλ, το Έστεργκομ που εκπροσωπεί τη ρωμαϊκή περίοδο της Ουγγαρίας και το Βίσεγκραντ που εκπροσωπεί την Αναγέννηση. Σίγουρα είναι μια εντελώς διαφορετική εικόνα η διαδρομή πλάι στον χιλιοτραγουδισμένο Δούναβη, περνώντας από μικρά γραφικά χωριουδάκια λίγα χιλιόμετρα έξω από τη γοητευτική Βουδαπέστη. Μια εικόνα της ουγγρικής επαρχίας που δεν στερείται μεγαλοπρεπών μπαρόκ αρχοντικών αλλά και μικρών χαριτωμένων απλών αγροτόσπιτων που έχουν να διηγηθούν ιστορίες, και κατοίκων που ζουν μακριά από τους ξέφρενους ρυθμούς της πρωτεύουσας καλλιεργώντας τη γη.

Ημέρα 7η - 19 Ιουλίου 2019: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΙΣ

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σερβία και την πόλη Νις, την πόλη που γεννήθηκε ο Μέγας και Άγιος Κωνσταντίνος. Άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος.

Ημέρα 8η - 20 Ιουλίου 2019: ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας. Άφιξη στην Αθηνά αργά το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις.