Γιορτή Νεολαίας Μητροπόλεως Ιλίου 2019


Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-23 11:09

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/5/2019 στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Τι μπορούν να κατορθώσουν τα νιάτα της Εκκλησίας, μας το απέδειξε η μεγαλειώδης ΕΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, που πραγματοποίησε στο Μεγάλο Θέατρο Πέτρας, η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 το απόγευμα.

Οι κερκίδες του θεάτρου γεμάτες από θεατές που ξεπέρασαν τους 4000 σε πλήθος, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συντελεστές και το εθελοντικό προσωπικό, που διακονούσε στο όμορφο αυτό πανηγύρι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Διευθυντού Γραφείου Νεότητος π. Ιωαννικίου Γιαννόπουλου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δημάρχου Πετρουπόλεως κ. Ευαγγέλου Σίμου, ο οποίος και φιλοξένησε την εκδήλωση στο χώρο του θεάτρου.

Ακολούθησε ο ενθουσιώδης χαιρετισμός του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικοδήμου Αθανασίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος παρομοιάζοντας την καλλιέργεια της νεολαίας από την Εκκλησία με την σμίλευση της πέτρας για την κατασκευή του θεάτρου, ώστε να μεταβληθεί σε χώρο πολιτισμού, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους παρόντες και όσους συνέβαλλαν στην εκδήλωση.

Κατόπιν κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος έπειτα από μία σύντομη και εμπνευσμένη εισήγηση βράβευσε με τον Μεγάλο Σταυρό του Αγίου Βλασίου, τον Αξιότιμο Δωρητή και Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Εφοπλιστή.

Την παρουσίαση της εορτής ανέλαβαν η Ελένη Λιντζαροπούλου και ο Πασχάλης Μερμιγκάκης.

Ακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Ιερών Ναών Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως και Αγίου Διονυσίου Αχαρνών με χορούς από τη Θράκη και τη Βοιωτία, το Μουσικό Σύνολο Εγχόρδων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής και η καταπληκτική ομάδα Νοηματικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως, που μας παρουσίασε στη γλώσσα της Νοηματικής τρία τραγούδια (Ποια Προσευχή, Λόγια Σιωπής, Απόγευμα στο Δένδρο) μας χειροκρότησε και μας έδειξε την αγάπη της στην σιωπηρή, αλλά εκφραστική γλώσσα των νοημάτων.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως στη συνέχεια με τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Κωνσταντίνο Τζαφέρη, ανέβασε στη θεατρική σκηνή το «Παραμύθι χωρίς Όνομα» σε διασκευή του Ιακώβου Καμπανέλλη με την συμμετοχή 90 παιδιών. Στο θεατρικό συμμετείχε και η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού με μαέστρο την εκπληκτική κα Κωσταγιαννακοπούλου Μαρία.

Συγκίνηση γέμισε την καρδιά όλων το σύντομο καλλιτεχνικό βίντεο που προβλήθηκε κατόπιν, με τίτλο «9 χρόνια πέρασαν», με την πορεία και τη δράση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρου, από την ημέρα της ενθρονίσεώς του το 2010 μέχρι σήμερα.

Την εορτή μας έκλεισε ο Σεβασμιώτατος με ωραίο λόγο πολλές ευχές, με ευχαριστίες, στους συντελεστές. Μοίρασε λουλούδια σε όλα τα παιδιά και παρέδωσε τα κύπελλα του Αθλητικού Πρωταθλήματος στον π. Δημήτριο Παναγακόπουλο για να τα προσφέρει στους νικητές.

Με την παρουσία του μας τίμησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής Νεότητος. Παρευρέθηκαν στην Μεγάλη Εορτή Νεολαίας οι Δήμαρχοι όλων των περιοχών της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολιτικοί άρχοντες.

Ευγνωμοσύνη οφείλουμε ακόμη σε εκείνους που προσέφεραν κόπο και χρόνο στην καλή οργάνωση και διεξαγωγή της εορτής: στον π. Δημήτριο Παναγακόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής &  υπεύθυνο του Αθλητικού Τμήματος του Γραφείου Νεότητος, στον π. Σπυρίδωνα Αργύρη υπεύθυνο Νεότητος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως και βασικό συντελεστή της Εκδήλωσης, στον π. Ρωμανό Νερουτσόπουλο από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, στον π. Γεώργιο Βασιλείου Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, στον π. Ιωάννη Ράπτη Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Αχαρνών, στον π. Κωνσταντίνο Κασό από τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πετρουπόλεως, στον π. Φανούριο Μπριλή από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Άνω Λιοσίων και στον π. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο από τον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων Κάτω Αχαρνών.

Η Μεγάλη Εορτή ολοκληρώθηκε με μια σκέψη στο νου και την καρδιά όλων: «… και του χρόνου πάλι εδώ…». Σας ευχαριστούμε όλους.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΡΟΣ & ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Video: