Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας. Λυπούμαστε για πιθανές παραλήψεις/σφάλματα.

| Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου

Η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο Ίλιον

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, μέσα στο αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, ο οποίος πλαισιώθηκε από πλήθος ιερέων. Κατά το πέρας της Πανηγυρικής Ακολουθίας του Εσπερινού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού τίμησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Σούλη, ο οποίος επί 40 συναπτά χρόνια διακονεί θεοσεβώς την Ενορία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, αφού μίλησε επίκαιρα, εγκωμίασε τον τιμηθέντα π. Νικόλαο Σούλη, ως άξιο Λειτουργό του Υψίστου,  που με υπομονή και αγάπη στην Εκκλησία υπηρετεί την Ενορία όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκη. Εκείνος από την πλευρά του εξήρε τη συνεισφορά του π. Νικολάου Σούλη στην Ενορία, παρακαλώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα όπως του αποδώσει τιμητική πλακέτα  εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλης της Ενορίας. Εγκωμιαστικό λόγο για τον τιμηθέντα ιερέα εκφώνησε ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, δίδοντάς του το Μετάλλιο της Πόλης. Μεγάλη συγκίνηση κατέκλυσε όλους, όταν μίλησε ο τιμηθείς ιερέας, π. Νικόλαος, ευχαριστώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο της πόλης και όλους τους ενορίτες του.

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος. Στο κήρυγμά του μίλησε θεολογικά και κατανοητά για τη Μεγάλη Εορτή του Πάσχα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, καθώς και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Κατά το Εσπερινό και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής, προεξήρχε ο Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανείας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκης ευχαρίστησε τους συντελεστές της πανηγύρεως, καθώς και το Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους για τις επικείμενες εκλογές.