Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χειροτονία π. Ιωάννη Ράπτη

Συγκινητικές στιγμές την Κυριακή των Απόκρεω, 3/3/2019, στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, καθώς ο πρωτοδιάκονος της Μητροπόλεως έλαβε την χειροτονία εις πρεσβύτερον.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης πρώην Άρτης Ιγνάτιος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Νιγηρίας Αλέξανδρος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας Κύριλλος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Αθηναγόρας, ενώ συμμετείχαν πολλοί ιερείς από την Μητρόπολη Ιλίου και από άλλες Μητροπόλεις.

Ο κ. Αθηναγόρας, στην ομιλία του, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονούμενο ιερέα, χρησιμοποίησε τη φράση του Ευαγγελίου «όταν Υιός του ανθρώπου έλθει μετά δόξης» για να τονίσει πως «Ο Κύριος έρχεται μετά δόξης για να σε συναντήσει και να σου πει ότι τώρα που θα είσαι λειτουργός των Μυστηρίων και που η διακονία σου θα αποκτήσει μια ευρύτητα να μην ξεχάσεις τους αδελφούς τους ελαχίστους. Ποτέ να μην θεωρήσεις ότι είσαι πιο πάνω από αυτούς καθώς εκλήθεις ως ιερέας να τους διακονήσεις». Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως «η Εκκλησία δεν είναι ένας ακτιβισμός και ένα σωματείο που κάνει καλές πράξεις. Θα μπορέσεις, π. Ιωάννη, να δεις τη δόξα του Θεού στα πρόσωπα των αδελφών σου που θα διακονείς; Θα μπορέσουν εκείνοι να δούν στο δικό σου πρόσωπο, τη δόξα του Θεού;»

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Ιωάννης έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη και ανακοινώθηκε στο εκκλησίασμα ότι θα τοποθετηθεί ως προϊστάμενος στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου Αχαρνών.

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου