Ο Σεβ. Μητροπ. Κορέας κ. Αμβρόσιος στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου


Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-02-19 20:55

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος παρεβρέθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου, προκειμένου να μιλήσει για την ιεραποστολή με θέμα: «Η χώρα της πρωινής γαλήνης».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος χοροστάτησε στο Μεγάλο Εσπερινό συγχοροσταντούτων του Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκης καλωσόρισε τον προσκεκλημένο Ιεράρχη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Περικλής Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, με το γαλήνιο τρόπο του, ταξίδεψε όλους μας στη μακρινή Κορέα τονίζοντας τη σημασία της ιεραποστολής. Μετά το πέρας της ομιλίας έλαβε χώρα η προβολή μαγνητοσκόπησης από την πρόσφατη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κορέα, λαμβάνοντας το μήνυμα ότι ο Πρώτος της Ορθοδοξίας είναι συμπαραστάτης του Μητροπολίτου Κορέας κ. Αμβροσίου στο ιεραποστολικό έργο του, καθώς η εκεί Ιερά Μητρόπολη ιδρύθηκε δια Πατριαρχικού Τόμου το 2004.

Στον Εσπερινό έψαλε η βυζαντινή χορωδία του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία και Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, με χοράρχη τον κ. Δημήτριο Καρούζο.