Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Μεγάλη πανήγυρις της Αγ. Βαρβάρας Ιλίου

Η πανήγυρις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας τελέστηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό της στο Ίλιον, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

«Ο καθένας από εμάς και εμείς και οι άγιοι είμαστε σαν τους καθρέφτες. Αντανακλούμε ότι εικονίζεται μέσα μας. Είμαστε ετερόφωτοι, καθώς το φώς της χάριτος πηγάζει από το δημιουργό μας. Το Άγιο αυτό φώς διασκορπίζεται και δημιουργεί ολόκληρο τον κόσμο». Με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, με αφορμή τον βίο της Αγίας Βαρβάρας, έστειλε το μήνυμα της σημερινής εορτής.

Ο κ. Αθηναγόρας τόνισε τη σημασία της πίστης μας στο Θεό και της συνεχούς παρουσίας αυτού στην καθημερινή μας δραστηριότητα. «Η ιστορία και η περιπέτεια μας στον παράδεισο ξεκίνησε όταν πιστέψαμε πως εμείς είμαστε το φώς. Θεωρήσαμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς το άυλο φώς να είμαστε αναμμένες λαμπάδες. Εμείς σήμερα είμαστε τέκνα φωτός. Έχουμε βαπτιστεί στο όνομα της Αγίας Τριάδας, στο όνομα δηλαδή του φωτός. Χρέος μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε αυτό το φώς. Να σκεφτούμε πως ο ήλιος δε δύει ποτέ, η γη είναι αυτή που γυρίζει. Και το παράδειγμα της Αγίας Βαρβάρας, να κάνει και εμάς φωτεινά παραδείγματα της καθημερινότητας μας».

Ο Ιερός Ναός κατακλύστηκε από νωρίς το απόγευμα από εκατοντάδες πιστούς, που έσπαυσαν να προσκηνύσουν την εικόνα και το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας. Το προσκύνημα της Αγίας συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της κυριώνυμης ημέρας, από χιλιάδες πιστούς.

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: Μάρκος Παπαγεωργίου