Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Ευχέλαιο και σύναξη για τους «συνταξιδιώτες»

Το Ιερό Ευχέλαιο θα τελεστεί για πρώτη φορά στα πλαίσια της δράσης με το όνομα «Συνταξιδιώτες», την οποία συντονίζει η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου.

Το Ευχέλαιο θα τελεστεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, μετά τον Εσπερινό των Ταξιαρχών, περίπου στις 17:40, στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, και θα ακολουθήσει η πρώτη συνάντηση των εθελοντών.

«Συνταξιδιώτες» στην ασθένεια και τη δυσκολία

Μία πιλοτική δράση, για να ανακουφίσουμε όσους είναι ασθενείς ή έχουν οποιαδήποτε ανάγκη λόγω ηλικίας ή άλλης δυσκολίας. Καλούμε εθελοντές οι οποίοι θα βοηθήσουν μεταφέροντας ανθρώπους στο ναό ή αλλού, θα κάνουν αγορές, εξωτερικές εργασίες, συντροφιά.
Αναζητούμε τους ανθρώπους που έχουν δυσκολία.

Είσαι ασθενής; Ηλικιωμένος; Έχεις ειδικές ανάγκες;
Θα προσπαθήσουμε να σου κάνουμε συντροφιά, να σε συνοδεύσουμε στο γιατρό, να εκτελέσουμε εργασίες σε υπηρεσίες, να σε εξυπηρετήσουμε σε αγορές και την καθημερινότητά σου, και εάν το θέλεις, να σε μεταφέρουμε στον Ιερό Ναό για την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία ή για το Ευχέλαιο.

Φροντίζεις κάποιον άνθρωπο που δυσκολεύεται;
Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μαζί σου βοήθεια από δημόσιους φορείς, να κρατήσουμε συντροφιά ή να κάνουμε σύντομη νοσηλεία στον άνθρωπό σου, ώστε να μπορέσεις να ξεκουραστείς, να βγεις μια βόλτα με τους φίλους σου ή να κάνεις εξωτερικές εργασίες.

Θέλεις να προσφέρεις; Σε χρειαζόμαστε!
Μπες κι εσύ στην ομάδα των εθελοντών! Υπάρχουν διαφόρων τύπων εργασίες, ανάλογες με το τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει. Ως χριστιανοί, εκτός από τον Εκκλησιασμό, ας αναλάβουμε να σηκώσουμε λίγο από το βάρος των ασθενέστερων!