Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

Ο «Άγιος της συγγνώμης» στις Αχαρνές

Με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε η ανάμνηση της μετακομιδής του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο, στον Ιερό Ναό του Αγίου στις Αχαρνές.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας πλαισιομένος από κληρικούς τόσο της Μητροπόλεως Ιλίου όσο και άλλων Μητροπόλεων. Στο λόγο του ο κ. Αθηναγόρας τόνισε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αγίου, πως μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τον καθένα μας, για να βρούμε ευλογημένες διεξόδους στην κοινωνία μας με τους άλλους.

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του «Ακοίμητου Πρέσβη», όπως είναι γνωστός στην ενορία από την κατάληξη του απολυτικίου του Αγίου. Την πομπή αποτελούσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών, τμήμα του ενοριακού Συλλόγου της Παραδοσιακής Αναβίωσης Αχαρνών με παραδοσιακές επτανησιακές στολές, οι λαμπαδηφόροι, η εικόνα του Αγίου πλαισιομένη από τον Μητροπολίτη και τους ιερείς. Ακολούθησαν εκπρόσωποι του Δήμου Αχαρνών και πλήθος κόσμου από κάθε σημείο της Αττικής, που ευλαβείται τον «Άγιο της Συγγνώμης».

Κατά την επιστροφή στον αύλειο χώρο του ναού τελέσθηκε η αρτοκλασία και ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Σαργέντης ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των μελών της Ταμείου Ενοριακής Δράσεως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την παρουσία του και την πατρική του αγάπη για την ενορία, τους ιερείς, τους τοπικούς άρχοντες, την Αστυνομία για την ασφαλή λιτανεια, το Σύλλογο Παραδοσιακής Αναβίωσης Αχαρνών καθώς και την Φιλαρμονική, η οποία στο τέλος παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: Χρήστος Λαρισσαίος