Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες

Όταν έχεις απέναντί σου ανθρώπους, που μπορούν να τραγουδούν τα λόγια της σιωπής της Ελένης Τσαλιγοπούλου και το απόγευμα στο δένδρο του Αλκίνοου Ιωαννίδη στη γλώσσα της νοηματικής και να εκφράζουν τα μηνύματα του τραγουδιού με τον πιο όμορφο και πιο παραστατικό τρόπο κατανοείς αληθινά, ότι η Εκκλησία είναι ο φορέας, ποὺ μπορεί να αξιοποιήσει οικοδομητικά ανθρώπους της σύγχρονης κοινωνίας με διαφορετικότητα και ταλέντο.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο όμορφο πανηγύρι που οργάνωσε για τη λήξη των κατηχητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. στον ωραίο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Ήταν μια γιορτή γεμάτη κόσμο κάθε ηλικίας, που κατόρθωσε να γεφυρώσει τις σχέσεις μικρών και μεγάλων, ανθρώπων με πολλά ή λίγα ταλέντα, που έχουν όμως μια δυνατή καρδιά γεμάτη δοτικότητα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα στελέχη και παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων, το Τμήμα εκμάθησης Νοηματικής Γλώσσας, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και το Τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Ιερού Ναού. Έκτακτη συμμετοχή είχαν οι Χορευτικοί Σύλλογοι Μεγάρων και Ιλίου με τις παραδοσιακές στολές τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής του Γρ. Νεότητος της Μητροπόλεως π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, οι εφημέριοι του Ιερού Ναού π. Χρήστος και π. Γεώργιος, ο π.Γερμανός Γκίκας, ο π. Κωνσταντίνος Κασσός, και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της πόλης μας.

Σε μία τέτοια εκδήλωση, λοιπόν, διαπιστώνει κάποιος τι σημαίνει να εργάζεται κανείς χωρίς προβολή και εντυπώσεις, αλλά να παράγει έργο ουσίας και προσφοράς, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη ο σημερινός κόσμος μας.

Δείτε το βίντεο με τα τραγούδια σε νοηματική γλώσσα: