Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ημερίδα «Ιστορίες ψυχής… Ρόλοι ζωής»

H επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ: Καρκίνος. Θεραπεία σώματος και ψυχής  πραγματοποίησε την Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ημερίδα Κοινού: Ιστορίες ψυχής… Ρόλοι ζωής» Η εκδήλωση της ΑΚΟΣ έλαβε χώρα  την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 12.00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Crown Plaza, στην Αθήνα. 

Στο πλαίσιο της θα παρουσιάστηκαν  έργα ογκολογικών ασθενών αλλά και αποθεραπευμένων από τον καρκίνο, οι οποίοι εξέφρασαν  μέσα από σκίτσα τους τα συναισθήματα τους, για το πώς βίωσαν την περιπέτειά τους με τον καρκίνο. Τα έργα τους πλαισίωσαν  φωτογραφικά έργα γιατρών/ερασιτεχνών φωτογράφων, οι οποίοι μέσα από φωτογραφικές «ιστορίες ψυχής και ρόλους», μίλησαν για τη ζωή και την κατά μέτωπο μάχη με τον καρκίνο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης υπέγραψε  η βραβευμένη φωτογράφος Μάρω Κουρή. Την εκδήλωση παρουσίασαν η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου. Αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων  διάβασαν οι ηθοποιοί Παναγιώτα Βλαντή και Θανάσης Κουρλαμπάς.

Προσκεκλημένος στις εργασίες του συνεδρίου  ήταν ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος μαζί με τους σπουδαστές της ειδικότητας «Ιατρικών Εργαστηρίων» από τα ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου  σχολής  όπου υπηρετεί και  ως καθηγητής.

Ο σπουδαστής του τμήματος «ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ» της Σιβιτανιδείου Σχολής
με την ηθοποιό Παναγιώτα Βλαντή.