Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

2ο συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού στην Αθήνα

Το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας σε συνεργασία με την  Ομάδα Νέων Ελλήνων Ογκολόγων και με την  αιγίδα της  Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της  Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου πραγματοποίησε στις 18-19 Μαΐου 2018 στο Ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα το 2ο Athens Breast Cancer Conference.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν  θέματα πολύ ενδιαφέροντα και πολύ σημαντικά για τους ασθενείς και τους ιατρούς, όπως τα νεότερα καινοτόμα φάρμακα, η σημασία του διαδικτύου αλλά και τις σκοτεινές του πλευρές, η προστασία της άποψης των ασθενών, η λήψη αποφάσεων και η κλινική αιτιολογία στη διαχείριση ασθενών, η εισαγωγή των θεραπευτικών αλγορίθμων στην καθημερινή πρακτική και κυρίως  στο πολύ σημαντικό πεδίο της χειρουργικής αλλά και της ακτινοθεραπείας.
Προσκεκλημένος των προέδρων της οργανωτικής επιτροπής Δρ. Β. Μπαρμπούνη και Δρ.  Β. Βενιζέλου ήταν ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.