Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Eκδήλωση του Συμβουλευτικού Σταθμού και του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής

Την Δευτέρα 14 Μαΐου το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – ΔΙΟΤΙΜΑ, επισκέφτηκε τη Σιβιτανίδειο Σχολή και, σε συνεργασία με το ΙΕΚ και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, πραγματοποίησε σεμινάριο ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για την ισότητα των δυο φύλων και την έμφυλη βία.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ – ΔΙΟΤΙΜΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με το προφίλ της γυναικείας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με την πρωτοβουλία μιας ομάδας γυναικών με διαφορετικές επιστημονικές προελεύσεις και σκοπό τη συστηματική ανάδειξη των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ, οι οποίοι επέδειξαν αμέριστο ενδιαφέρον και συνέβαλαν με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους στην διασαφήνιση των διαστρεβλωμένων πεποιθήσεων και στην άρση των στερεοτύπων.

Αυτό που αναδείχτηκε μέσα από αυτή την ομάδα ενημέρωσης και αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η βία δεν κάνει διακρίσεις: αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες, αφορά όλες τις ηλικίες, όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, όλες τις φυλές.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν η  Γενική Διευθύντρια της Σιβιτανιδείου Σχολής  κα Ουρανία Καλαντζή, οι διευθυντές και υποδιευθυντές των ΙΕΚ και ο κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου π. Θεοδόσιος Μανώλης ως καθηγητής της Σιβιτανιδείου Σχολής.