Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Σύναξη υπευθύνων νεότητας και κατηχητών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14/5, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, σύναξη κληρικών, υπευθύνων νεότητας και κατηχητών της Ι. Μ. Ιλίου, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως και την Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ήταν η ενημέρωση των Κληρικών και των κατηχητών/τριών σχετικά με το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας, τις κοινωνικές προεκτάσεις του φαινομένου, τις ενδεδειγμένες πρακτικές που μπορούν να εφαρμόζουν απέναντι στα θύματα, ενήλικες και παιδιά, όταν αυτοί ζητούν την αρωγή και προστασία της Εκκλησίας, καθώς και για τρόπους ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης απέναντι στο ακανθώδες αυτό ζήτημα. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, λόγω και της φύσης της εκδήλωσης, στις μεθόδους εντοπισμού των συμπτωμάτων του φαινομένου στα παιδιά και στις παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν δραστικά  κάθε μορφής βίας κατά των ανηλίκων στα πλαίσια του οικογενειακού περιβάλλοντος και στην ψυχολογική υποστήριξη και αποκατάσταση των παιδιών-θυμάτων. 

Στην σύναξη μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητος και  Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Πολιτική Επιστήμονας και π. Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Βασιλική Κόλλια, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και η σύναξη ολοκληρώθηκε με την απονομή διπλωμάτων στους αποφοίτους του Φροντιστηρίου Υποψηφίων κατηχητών/τριών της Ιεραποστολικής Περιόδου 2017-18, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Αθηναγόρα.