Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Πρόσκληση σύναξης κατηχητών μητροπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας προσκαλεί όλους τους κατηχητές και τα στελέχη νεότητας της Μητροπόλεως σε σύναξη, τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018.

Η σύναξη θα γίνει στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, στις 18:30, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Απώτερο σκοπό έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των στελεχών νεότητας στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν στατιστικά ανέλθει σε υψηλά ποσοστά στα τελευταία χρόνια. Διαπιστώνεται ότι τα παιδικά και οι νέοι άνθρωποι συχνά βρίσκονται στη θέση είτε του θύματος, είτε του αυτόπτη μάρτυρα τέτοιων περιστατικών. Θα προβληθούν σε βίντεο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, θα γίνουν σχετικές ομιλίες από ειδικά κατηρτισμένους ομιλητές και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τα διπλώματα των αποφοίτων του Φροντιστηρίου υποψηφίων κατηχητών της ιεραποστολικής περιόδου 2017-2018.

Όπως αναφέρει ο Σεβασμιώτατος στην πρόσκλησή του προς του κατηχητές «ο τομέας νεότητας της Εκκλησίας μας είναι εξ ορισμού ο 'χώρος' που μπορεί να λάβει σωστικές πρωτοβουλίες για τα παιδιά της».

Είναι επιβεβλημένη η παρουσία όλων των στελεχών νεότητας γι' αυτό το σπουδαίο ζήτημα.