Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκδρομή Αγ. Τριάδας Πετρ. στην Κεφαλονιά

Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κεφαλονιά πραγματοποιεί η ενορία της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως.

Θα πραγματοποιηθεί από 1-3 Ιουνίου 2018 και η τιμή των 110€ περιλαμβάνει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τις οδικές μεταφορές και δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η Ημέρα   Παρασκευή  01/06/2108    Αθήνα – Κυλλήνη – Κεφαλονιά

Αναχώρηση από Αθήνα  6.00 π.μ με προορισμό την Κυλλήνη , επιβίβαση στο πλοίο 10.15  και μετά  από περίπου μιάμιση ώρα άφιξη στο λιμάνι του Πόρου. Άμεση αναχώρηση για επίσκεψη στη Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου 'Ατρου και έπειτα επισκεψη στην  Μονή του Αγίου Ανδρέα με τις υπέροχες τοιχογραφίες και το Εκκλησιαστικό μουσείο .Επίσκεψη μετά  στην  Ιερά Μονή Εσταυρωμένου. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς το χωριό Μαρκόπουλο στον Ι.Ν. της Παναγίας της Λαγκουβάρδας ή Φιδούσας, γεύμα. Το απόγευμα θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας στη Μονή Σισσίων και θα συνεχίσουμε προς τον Ναό της Ευαγγελίστριας στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Ο ναός με το αριστοτεχνικό καμπαναριό, αποτελεί μουσείο με πολύτιμα εκθέματα.Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Αργοστολίου ,  τη γέφυρα των ‘Αγγλων, τη Λιμνοθάλασσα της Λεβαθός , στην Κοριαλενειος Βιβλιοθήκη. Άφιξη στο ξενοδοχείο The Alley  boutique  διανυκτέρευση.

2η Ημέρα  Σάββατο 02/06/2018   Κεφαλονιά   
Μετά το πρωινό γεύμα, ξεκινάμε με προορισμό το Ληξούρι ,  θα προσκυνήσουμε στον , Ι.Ν.ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (Παπά-Μπασιά)  τα  Ιερά  λείψανα του Αγίου Παπά-Μπασιά  και τον τάφο του και έπειτα θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους , πολιούχου του Ληξουρίου κα ιτην  Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου . Στη συνέχεια θα  περιηγηθούμε στο υπέροχο νησί στην παραλία του Μύρτου, την Άσσο , το Φισκάρδο και θα καταλήξουμε στην Αγία Ευφημία για φαγητό.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση.


3η Ημέρα Κεφαλονιά
Εκκλησιασμός στον Άγιο Σπυρίδωνα Αργοστολίου επιστροφή στο ξενοδοχείο και μετά το πρωινό μας αναχωρούμε  για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη Σάμη , στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων Φανέντων και την  Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Αγριλίων ,επίσκεψη στο Σπήλαιο της Δρογγαράτης, στη Σάμη και το σπήλαιο της Μελισσάνης.. Αναχωρούμε για το  λιμάνι του Πόρου όπου και θα γευματίσουμε σε ένα  από τα γραφικά εστιατόρια. Επιβίβαση στο πλοίο 17.15 για  Κυλλήνη . Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.


Στην τιμή περιλαμβάνονται:  

v    Όλες οι μεταφορές με λεωφορείο όπως ορίζει το πρόγραμμα για 3 ημέρες με αναχώρηση από την Ενορία για ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  κι επιστροφή στην Ενορία.
v    Πλοίο από ΚΥΛΛΗΝΗ – ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ  01/06/2018 & από ΠΟΡΟ – ΚΥΛΛΗΝΗ  03/06/2018
v    Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο The Alley boutique   στο Αργοστόλι στη ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
v    Πρωινό στο ξενοδοχείο. 
v    Φόροι και Φ.Π.Α.

Υπεύθυνοι εκδρομής: π. Σπυρίδων Αργύρης και Μαρία Βλαχοπούλου