Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 1ης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας που πραγματοποιήθηκε  από τις 16 έως τις 22 Απριλίου 2018 ταυτόχρονα  και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ.

Σκοπός των δράσεων και των εκδηλώσεών της ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, σε θέματα που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική υγεία όπως η διατροφή, η άσκηση, οι εξαρτήσεις, η αιμοδοσία, η πρόληψη, η αναπηρία, η βιοηθική κ.ά.
Σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες για σημαντικά θέματα όπως η ψυχική υγεία, η νευρική ανορεξία, η πρόληψη του καρκίνου, ο μητρικός θηλασμός, ζητήματα υποστήριξης του αυτιστικού συνδρόμου, η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση  καθώς και άλλα εξαιρετικής θεματολογίας.
Κατόπιν προσκλήσεως της Περιφέρειας  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας Δρ. Θεοδ. Μαρκοπούλου, της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας και  της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας  παρευρέθηκε στην Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας ο πανοσ. αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης. Ο π. Θεοδόσιος ανέπτυξε το θέμα: «Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ». Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου  στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ Γ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ.
Πλήθος κόσμου που διαμένει στην πόλη της Καβάλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή προσήλθε στην εκδήλωση. Το  κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση συνομιλώντας με τον π. Θεοδόσιο και  αποκτώντας έτσι μια εγγύτερη γνωριμία με την Επιστημονική και Τεχνολογική Έρευνα που αφορά τη χρήση των Βλαστοκυττάρων στην σύγχρονη  εποχή. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται  με  την παρούσα χρήση τους και τις μελλοντικές εφαρμογές τους στο πεδίο της Αναγεννητικής Ιατρικής, καθώς και τη χρησιμότητα της δωρεάς τους για τη θεραπεία ασθενών με χρόνια  νοσήματα.
Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρ. π. Αθανάσιος Παπαδάκης, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου πανοσιολογιότατος αρχιμ. π. Παύλος Κίτσος και πολλοί άλλοι ιερείς.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθησαν και συντόνισαν μεταξύ άλλων, ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας και ο κ. Δημήτρης Χίζαρης, επόπτης δημόσιας υγείας- προϊστάμενος τμήματος υγειονομικού ελέγχου της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Καβάλας.