Λαμπρή πανήγυρη του Αγ. Γεωργίου στη Ζωφριά


Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-04-25 12:19

Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ζωφριάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό και προεξήρχε του πανηγυρικού Εσπερινού το απόγευμα της κυριώνυμης ημέρας της εορτής, Δευτέρας 23 Απριλίου 2018, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως και με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους πιστών.

Κατά το τέλος του Εσπερινού, σχηματίσθηκε ιερά πομπή η οποία διήλθε κεντρικούς δρόμους της Ζωφριάς και με επίκεντρο την ανθοστόλιστη ιερά εικόνα του Αγίου Γεωργίου καθώς και την ιεράλειψανοθήκη με μικρό απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου, προπορευομένης της φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής, χορού ιεροψαλτών, ιεροπαίδων με φανούς, εξαπτέρυγα και σημαίες και ακολουθούντος του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο και τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες.

Κατά την επιστροφή στον Ιερό Ναό, ο εφημέριος Αρχιμ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες για την συμμετοχή τους στην εφετεινή πανήγυρη όσο και τους δημοτικούς άρχοντες και τους πιστούς για τη μαζική τους παρουσία στην φετεινή εορτή.

Μετά το πέρας της λιτανείας, ο εφημέριος, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και οι εθελόντριες κυρίες της ενορίας δεξιώθηκαν όλους τους παρευρισκομένους με πλούσια εδέσματα ενώ ακολούθησε στον παραδεισένιο κήπο της εκκλησίας λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική.

Εκ του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Ζωφριάς Άνω Λιοσίων