Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μεγαλειώδης και κατανυκτική λιτάνευση της Παναγίας

Με την αξιοθαύμαστη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, τόσο στην πορεία, όσο και σε όλο το μήκος της διαδρομής, τελέστηκε η ετήσια λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνος της Ι.Μ. Κλειστών από τη Μονή στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, στις 24 Μαρτίου 2018.

Περί την 4η μεσημβρινή ώρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας προσήλθε στην Ι. Μονή και επέβλεψε τη διαδικασία παράδοσης της πολυτίμητης ιεράς Εικόνος στους ιερείς και τους εκατοντάδες πιστούς που είχαν κατακλύσει τους χώρους της Μονής.

Η λιτανεία εξελίχθηκε με κάθε επισημότητα, χαρά αλλά και κατάνυξη από όλους τους πιστούς, που αναμένουν την έλευση της Παναγίας στην πόλη των Άνω Λιοσίων κάθε Σάββατο της Ε' εβδομάδας των νηστειών. Στο πλήθος των λιτανευτών προστέθηκε το πλήθος των πιστών που ανέμεναν την Παναγία τόσο στους ενοριακούς ναούς που συναντά η λιτανεία (Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής, Αγίου Νεκταρίου-Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων), όσο και έξω από τα σπίτια της λεωφόρου Φυλής.

Η λιτάνευση κατέληξε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, όπου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία, ενώ η εικόνα παρέμεινε για προσκύνηση όλη την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό.

Η δημοτική αρχή, με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια της λιτάνευσης, έχοντας φροντίσει για την εμφανή συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρου, ώστε να προληφθεί κάθε ενδεχόμενο.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μανώλαρος, Πέγκυ Τριανταφύλλου

Ακόμη περισσότερες φωτογραφίες στο facebook album του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.