Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ακάθιστος Ύμνος στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, όπου πλήθος πιστών κατέκλυσε ασφυκτικά τον Ναό.

Στην  ακολουθίαα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Στη σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Αθηναγόρας έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της Βασιλεύουσας, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, αλλά και την καθοριστική παρουσία της Παναγίας σε αυτά.

«Η Παναγία οικονομεί στα μυστήρια της χάρητος του Θεού. Είναι οικονόμος και γι' αυτό και την τιμούμε την περίοδο της Σαρακοστής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τα λεγόμενά του ο κ. Αθηναγόρας χειροθέτησε τον εφημέριο του Ναού π. Ευάγγελο Ζαχαρία, δίδοντας του το οφφίκιο του οικονόμου σταυροφόρου. Του ευχήθηκε «να συνεχίσει και τα υπόλοιπα χρόνια της ιεροσύνης του να συνεχίσει να οικονομεί τα μυστήρια του Θεού».

Εκ μέρους των εφημερίων του Ναού, μίλησε ο προιστάμενος π. Εμμανουήλ Σέρβος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αθηναγόρα για την παρουσία του, αλλά και για τη χειροθεσία του συνεφημερίου του.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «Με αισθήματα χαράς, συγκίνησης και αγάπης σας υποδεχόμαστε στο Ναό. Η παρουσία σας, κάθε φορά, είναι σαν δώρο πολύτιμο και αναντικατάστατο». Έκλεισε λέγοντας «Σήμερα το δώρο είναι διπλό: η αποψινή χειροθεσία αποτελεί μία συνέχεια της ευεργεσίας σας, όχι μόνον προς τον π. Ευάγγελο, αλλά προς ολάκερη την ενορία του Αγίου Δημητρίου, γι΄αυτό σας εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη».

KEIMENO - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ