Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

7ο Σεμινάριο θεραπείας πόνου και παρηγορικής φροντίδας

Η Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.) διοργάνωσε το 7ο Σεμινάριο Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Αρεταίειο νοσοκομείο, το Σάββατο & την Κυριακή, 20 -21 Ιανουαρίου 2018. Το Συνέδριο απευθυνόταν σε όλους τους επαγγελματίες υγείας και παρευρέθηκαν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως όμως εξειδικευμένοι στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, εθελοντές κτλ. Επίσης συζητήθηκαν  επιλεγμένα - επίκαιρα θέματα στην Παρηγορική Φροντίδα ως επιστήμη και τέχνη που αγγίζουν κάθε ευαισθητοποιημένο επαγγελματία υγείας.
Η Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.) συνεργάζεται  με πολλές άλλες ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, όπως, με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παρηγορικής Αγωγής (EAPC), την Ευρωπαική Εταιρεία Συνομοσπονδιών Πόνου (ΕFIC), το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόνου (WIP), την Eλληνική Εταιρεία Αλγολογίας, τηv Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κά. Πολλά μέλη των οποίων συμμετέχουν στα συνέδρια που εκδηλώνουν τα μέλη της.  Συμμετέχει επίσης σε ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα (Prisma, Atom Project κά), καθώς και σε ελληνικές επιτροπές και προγράμματα μελέτης και καταγραφής (π.χ. Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου).
Προσκεκλημένος Ομιλητής της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΠΑ ήταν ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο  π. Θεοδόσιος ανέπτυξε το θέμα «Ασθενείς τελικού σταδίου και Βιοηθική».