Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διημερίδα με θέμα «Διαχείριση Επικινδυνότητας Ψυχικά Πασχόντων στην Καθημερινή Κλινική Πράξη»

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα, από 6 έως 7 Οκτωβρίου 2017 η 4η Διημερίδα με θέμα «Διαχείριση Επικινδυνότητας Ψυχικά Πασχόντων στην Καθημερινή Κλινική Πράξη».

Στη Διημερίδα συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την Επικινδυνότητα, και την έννοια της παραβατικής συμπεριφοράς από και προς άτομα που πάσχουν από άνοια και η κλινική αντιμετώπιση αυτών, αναπτύχθηκαν οι ψυχιατρικές, ηθικές και νομικές προεκτάσεις της γυναικείας ενδοοικογενειακής κακοποίησης, η ψυχολογική πλευρά της Παραληρητικής διαταραχής ζηλοτυπικού περιεχομένου και εγκλήματος, καθώς επίσης ζητήματα που αφορούν την Σχιζοφρένεια και τη Διαταραχή της  Προσωπικότητας. Αναπτύχθηκαν επίσης σύγχρονα ψυχιατρικά θέματα όπως αυτό της διαδικασίας της ορθής διαχείρισης της επικινδυνότητας των ψυχικά πασχόντων και των Διαταραχών συμπεριφοράς στην τρίτη ηλικία.
Στη Διημερίδα συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ι.Μ. Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.