Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μετεκπαιδευτικό μάθημα με θέμα «καρκίνος μαστού»

Πραγματοποιήθηκε στις  7 Οκτωβρίου 2017  στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ στην Αθήνα η  20η Ετήσια Διημερίδα – Μετεκπαιδευτικό Μάθημα με θέμα «Καρκίνος Μαστού».

Κατά την ημερίδα έγινε πρακτική εξάσκηση και ανταλλαγή σκέψεων και εμπειριών και  εφαρμόσθηκε εκτενώς και σε αυτή την εκδήλωση το σύστημα τηλε-ψηφοφορίας για την έκφραση των απόψεων του ακροατηρίου. Ιδιαίτερα χρήσιμη ήταν  η συμμετοχή στη συζήτηση κατά τη διάρκεια της «κλασικής» συνεδρίας “Ογκολογικό Συμβούλιο - προβληματισμοί σε περιστατικά καρκίνου” όπου ενδιαφέροντα περιστατικά  συζητήθηκαν  αναλυτικά, από τη διάγνωση έως και τη θεραπεία.

Τη 2η μέρα θα πραγματοποιήθηκε το «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Χειρουργικής Μαστού» της ΕΧΕΜ που απευθυνόταν κυρίως σε νέους χειρουργούς και άλλους ιατρικούς επιστήμονες, στους οποίους δόθηκε και φέτος η δυνατότητα να παρουσιάσουν σε ειδική συνεδρία και να συζητήσουν τα δικά τους περιστατικά που τους προβλημάτισαν σε διεπιστημονικό επίπεδο και τα οποία συζητήθηκαν συνολικά.

Στην ημερίδα και στο κλινικό φροντιστήριο  συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ι.Μ. Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.