Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στον Ίλιον

Μεγαλειώδης υποδοχή επιφυλάχθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο κατά τον Εσπερινό του Αγίου Φανουρίου, στις 26/8/2017. Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον Εσπερινό και τιμήθηκε από το Δήμο Ιλίου.

Θερμό ήταν το καλωσόρισμα του δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, ο οποίος υπενθύμισε ότι στις γειτονιές του Αγίου Φανουρίου, στην οδό Μενελάου, ο Μακαριώτατος πέρασε μία από τις πιο όμορφες και δημιουργικές περιόδους της νιότης του. «Ο Προκαθημένος της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας, με τον δημόσιο λόγο και το ήθος του, μακριά από λαϊκισμούς, έδωσε σε όλους πιστούς και μη, ενεργούς πολίτες και υπεύθυνους πολιτικούς να καταλάβουν ότι η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να σιωπά και να αδιαφορεί για όσα ταλανίζουν τους ανθρώπους, είτε πρόκειται για τα μικρά προβλήματά τους, είτε για τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν και αυτό κάνει μέχρι σήμερα. Αφουγκράζεται τον παλμό της εποχής και διεκδικεί τις θέσεις της σεμνά, αλλά με επιτυχία και αποτελεσματικότητα» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο Αρχιεπίσκοπος των έργων και όχι των λόγων, της ενότητος και όχι των διχασμών».

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα Δυτική Όχθη.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος αλλά και ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Μπαλάφας, ο Βουλευτής ΝΔ κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι επίσημοι.

Στον Πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό του Αγίου Φανουρίου χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Μεσσηνίας και Ιλίου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Ιλίου σε ειδική εκδήλωση.