Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κακοήθη νεοπλάσματα γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος

Πραγματοποιήθηκε στις 23-25 Ιουνίου 2017 στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel, στην Αθήνα, υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας και  της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) το 6ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του 5ου Κύκλου Σπουδών της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας με αντικείμενο τo γυναικολογικό καρκίνο.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν  τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του ενδομητρίου και τον ωοθηκών και αναπτύχθηκαν   οι  διαφορετικές στρατηγικές αντιμετώπισης  του καρκίνου. Συζητήθηκαν επίσης  ο ρόλος της χειρουργικής αντιμετώπισης, της ακτινοθεραπείας και των κλασσικών συστηματικών αγωγών (χημειοθεραπεία) αλλά και των νεώτερων βιολογικών θεραπειών, δηλαδή τις στοχεύουσες βιολογικές θεραπείες και την ανοσοθεραπεία στο γυναικολογικό καρκίνο.

Στο Συνέδριο  συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ι.Μ. Ιλίου και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.