Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Απονομή διπλωμάτων στη λήξη του φροντιστηρίου κατηχητών της Μητροπόλεως

Ολοκληρώθηκε κι εφέτος ο κύκλος σεμιναρίων που εκπονεί το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, τα οποία απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην κατήχηση των νέων.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ιλίου κ. Αθηναγόρας απένειμε τα διπλώματα των στελεχών, που παρακολούθησαν το «Φροντιστήριο υποψηφίων κατηχητών και κατηχητριών» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, την περίοδο 2016-2017.

Η εκδήλωση έγινε στην Αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου.

Ο Υπεύθυνος του Φροντιστηρίου π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος παρουσίασε εν συντομία το έργο και τη δράση του Φροντιστηρίου κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο π. Αναστάσιος Μπαστούνης, Προϊστάμενος του Ι.Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος πραγματοποίησε και μια κατηχητική εισήγηση στο φροντιστήριο κατά την διάρκεια της χρονιάς, αναφερόμενος στο κατηχητικό έργο της ενορίας του.

Κατά την απονομή των διπλωμάτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην κατήχηση και την αποστολή του κατηχητή-τριας, συνεχάρη τα στελέχη και ευχήθηκε να έχουν πίστη και δύναμη Θεού στο έργο τους. Μαζί με τα διπλώματα τους προσέφερε από μία Καινή Διαθήκη, την οποία προλογίζει ο Ίδιος και  CD με κατηχητικό υλικό για το ξεκίνημά τους.

Στην διοργάνωση της Τελετής Λήξης συνέβαλαν τα στελέχη του Νεανικού Έργου της Μητροπόλεως: Χριστοφίδης Αντώνιος, Καλλιόπη Μανωλάκου, Παναγιώτα Κουκούλη, Ρουμελιώτης Γεώργιος, Καζητόρης Ευάγγελος.

Ευχαριστούμε τον κύριο Πάνου Θεόδωρο, Καθηγητή ΤΕΙ και την κυρία Χαλκιοπούλου Μαρία, Εκπαιδευτικό για την παρουσίαση προτύπων θεμάτων κατηχήσεως κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Τέλος ευχαριστούμε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου, στην όμορφη και σύγχρονη αίθουσα του οποίου κατ΄ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας διεξήχθησαν οι συναντήσεις του Φροντιστηρίου.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως