Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνέδριο στελεχών κατασκηνώσεων της Ιεράς Συνόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2017, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο διοργάνωσε  η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην Μακρυνίτσα Σερρών.

Συμμετείχαν περί τους 130 συνέδρους από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την έναρξη και τον αγιασμό του Συνεδρίου έκανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος με τον πνευματικό του λόγο αναφέρθηκε στην αξία του κατασκηνωτικού έργου στους κόλπους της Εκκλησίας, συνεχάρη θερμά τα στελέχη και τους ευχήθηκε καλή έκβαση στην ωραία προσπάθειά τους.

Στο συνέδριο συμμετείχαν από την Ιερά Μητρόπολή μας ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Μπαστούνης, μέλος του Γραφείου Νεότητος και από τα ιδρυτικά στελέχη των κατασκηνώσεών μας και ένα λαϊκό στέλεχος.

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου το πρωΐ ο π. Αναστάσιος ανέπτυξε εισήγηση προς τους συνέδρους με θέμα: «Η επιλογή των στελεχών μας». Μετά το τέλος της εισηγήσεως ακολούθησε οικοδομητική συζήτηση συντάχθηκαν ομάδες εργασίας.

Το φυσικό περιβάλλον, η φιλοξενία, ο διάλογος και οι ανταλλαγές απόψεων, το εκκλησιαστικό κλίμα, η ψυχαγωγία  και η επικοινωνία έμειναν αξέχαστα σε όσους συμμετείχαν και οι καρδιές όλων εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τους διοργανωτές.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως