Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συμμετοχή στις ημερίδες μεταβολισμού

Συμμετοχή στις ημερίδες μεταβολισμού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για 22η χρονιά στο φιλόξενο χώρο της «ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ» και διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Στις «Ημερίδες» συζητήθηκαν νέα θέματα και εξελίξεις στα πεδία του Διαβήτη, της Υπέρτασης, των Λιπιδίων και του Μεταβολισμού γενικότερα. Στο Συνέδριο δώθηκε έμφαση στην τεκμηριωμένη γνώση (evidence based medicine) και στη συνεπαγόμενη ορθή κλινική πρακτική (guidelines) σε όλο το φάσμα των μεταβολικών διαταραχών και νοσημάτων (παχυσαρκία - διαβήτης - δυσλιπιδαιμίες, υπέρταση, διαταραχές πηκτικότητας, φλεγμονή, μεταβολικό σύνδρομο).

Στο συνέδριο συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοιατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.